Zavřená neděle: Obchody zavřít i v sobotu. A v pátek. I v úterý! A zakázat internet. Bylo veselo

02.11.2020 8:18

Novinářka Irena Válová se ve svých komentářích na facebookovém profilu věnuje s ironií zavírání obchodů. Konkrétně po zkušenostech z tohoto víkendu, kdy po vládním nařízení zavřít obchody v neděli, byly narvané v sobotu i v pátek, by je zavřela i tyto dva dny. A navrhla i čtvrteční opatření. A nejen to.

Zavřená neděle: Obchody zavřít i v sobotu. A v pátek. I v úterý! A zakázat internet. Bylo veselo
Foto: ČTK/Martin Štěrba
Popisek: Irena Válová

"Zavřít obchody v sobotu! Právě jsem se vrátila z kontroly benzínové pumpy tady u nás. Už tam stál soused z patra a volal na mě: Pivo došlo! Uvnitř pobíhalo několik individuí s posledními lahvemi. Nuže je nutno přitvrdit a uzavřít pumpy," uvádí Válová na svém facebookovém profilu.

"Rovněž jsem včera byla na kontrole Penny ve Vršovicích, a to v 18,45. Dav tudy procházel a celkem bez zájmu bral, co mu pod ruku přišlo. Ukázalo se, že v sobotu byly obchody narvané. Je tedy zapotřebí uzavřít obchody nejen v neděli, ale rovněž také i v sobotu," dodala ironicky.

"V pátek bylo také plno. Všude," poznamenal jeden z diskutujících. "Na to je jednoduché a velmi logické opatření: Zavřít obchody i v pátek," odvětila Válová. Diskuze pokračovala.

Anketa

Věříte novému ministru Blatnému víc než Prymulovi?

hlasovalo: 16700 lidí

"Tak s pátkem už jsem se vypořádala novým návrhem: Zavřít obchody i v pátek. U čtvrtku bych možná navrhla zkrátit otevírací dobu, například jako to za komunismu bylo v sobotu, tedy do dvanácti. To by možná pomohlo," podotýká sarkasticky Válová.

"Já byl v úterý zkontrolovat našeho Vietnamce a ve středu naší nesamoobsluhu. A byli tam lidé! Takže zavřít i v úterky a středy!!" píše další diskutér. A i na to má Válová odpověď.

"Trochu se nám to zahušťuje. Co například vyřešit to jako ve škole? Střídavé vyučování? Sudý lichý týden? Krátký dlouhý týden?" ptá se Válová. "Jestli tu má být pořádek, mělo by být zavřeno vždy a všude!! Jinak se nakazíme a vymřeme," odvětil jí diskutér.

"To bez všech pochyb. Sešla jsem z cesty, tím svým návrhem na střídavou dobu. Uznávám," podotkla Válová.

O den dříve pak Válová poptávala zákaz internetu. "Zákaz obchodu v neděli? Proč ne zákaz internetu? Jsou zde vážné návrhy na zákaz prodeje v neděli, jako je tomu dnes. Mám protinávrh: Zákaz sociálních sítí v neděli. Nebo rovnou internetu. Je to věc zbytná. A stejně jako prodavačky pracují v neděli, i servis sítí, reků a datových center pracuje v neděli. Umožněme jim být s rodinou," uvedla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…