Zazvonil zvonec, vyučování je konec. Fiala promluvil k dětem

30.06.2023 10:36

MONITORING Je konec školního roku, žáci a studenti dnes dostali vysvědčení a začínají jim prázdniny. Premiér Petr Fiala (ODS) jim u této příležitosti vzkázal, že jej trápí vědomí, že české školství stále „není ideální“. Intenzivně podle svých slov pracuje na změnách, aby je studenti v dalších školních letech pocítili.

Zazvonil zvonec, vyučování je konec. Fiala promluvil k dětem
Foto: Twitter
Popisek: Premiér Petr Fiala hovoří na konci školního roku k žákům a studentům a slibuje do budoucna lepší české školství

Anketa

Jste pro to, aby homosexuální páry směly adoptovat děti?

5%
93%
hlasovalo: 26109 lidí
„Milí, mladí přátelé, dnes si domů odnášíte svoje další školní vysvědčení. Máte za sebou školní rok, který jste strávili ve školách, v učebnách, byli jste tam osobně spolu s kamarády a se svými učiteli.“

Nezapomněl připomenout, že tento školní rok byl jistě daleko lepší, než předchozí dva roky, kdy se školy zavíraly kvůli covidu a děti zůstávaly doma na distanční výuce. „Byl to školní rok bez lockdownu a bez on-line výuky. A to je určitě lepší než ty přecházející dva roky s covidem,“ uvedl.

Tato nepříjemná zkušenost nám všem podle jeho slov něco ukázala: „Že české školství je dobré, ale že není ve všem ideální. Stále se musíte učit obrovské množství věcí nazpaměť, namísto hlubšího porozumění a poznávání věcí v jejich souvislostech,“ neudržel se kritiky.

„Naše školy pořád ještě nenabízejí dostatečné možnosti všem talentovaným lidem. Vím o tom, trápí mě to, a proto se snažím, aby se to změnilo,“ uvedl Fiala, který je také vysokoškolský učitel.

Zdůraznil, že nic takového ale nejde ze dne na den. „Je to běh na dlouhou trať. Nicméně pevně věřím, že změny k lepšímu postupně pocítíte v dalších školních letech vy i vaši rodiče,“ slíbil předseda vlády.

„Tak si užijte následující dva měsíce odpočinku. Přeji vám hezké prázdniny,“ zakončil premiér Petr Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Něco na tom je , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseIjonT , 30.06.2023 11:34:03
On sám i vláda jako celek je živým důkazem mizerného školství.

|  8 |  0

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjeva o pomoc s …