Zelení: Ubytujme 5 000 migrantů! Potřebujeme je

04.09.2018 11:57

V hlavním městě by mohlo bydlet až pět tisíc migrantů. Tvrdí to Zelení, kteří se tak chtějí vymezit proti odmítavému postoji vlády Andreje Babiše (ANO). Píše to server iDnes.cz.

Zelení: Ubytujme 5 000 migrantů! Potřebujeme je
Foto: zeleni.cz
Popisek: Ondřej Mirovský

Například pátý na kandidátce Zelených na pražský magistrát, architekt Matěj Michalk Žaloudek tvrdí, že Praha je jeden z nejbohatších regionů v Evropě, v němž je slušná životní úroveň. A zdejší obyvatelé podle jeho slov nemají takový strach z cizinců jako jinde. 

Tím, že Česko odmítá přijmout migranty, se podle jeho slov ocitá na periferiii toho, kde by chtělo v Evropě být.

Zelení mimo jiné poukazují na to, že by migranti mohli zaplnit pracovní místa, o něž nemají Češi zájem. „Můžeme jimi obsadit nutné pozice a předejít zadrhnutí ekonomiky,“ tvrdí například lídr kandidátky Ondřej Mirovský. 

„Nemyslím si, že by se k nám dostal velký počet osob prchajících před válkou. Bylo by to nanejvýš v řádu tisíců, což je tak osm bytových domů,“ poznamenal pak Žaloudek s tím, že by strana mohla podpořit organizace, které by uprchlíkům pomohly sehnat byt. 

Ostatní strany však s návrhem Zelených nesouzní. Podle pirátského kandidáta na primátora Zdeňka Hřiba by metropole měla vynakládat peníze na řešení problémů Pražanů. Návrhu nefandí ani ODS či uskupení Praha sobě. 

Původní text ZDE.

 

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …