Zelení podporují Schwarzenberga, levicové křídlo volit nepůjde

19.01.2013 14:23

Strana zelených sice veřejně doporučila svým příznivcům volit v prezidentské volbě Karla Schwarzenberga, ne všichni členové se s tím ale ztotožňují. když zřejmě většina členů SZ podpoří v druhém kole prezidentské volby Karla Schwarzenberga, někteří, především ti levicověji smýšlející, nechtějí k druhému kolu vůbec jít.

Zelení podporují Schwarzenberga, levicové křídlo volit nepůjde
Foto: Martin Kovář
Popisek: Kdo bude nakonec prezidentem České republiky, Miloš Zeman nebo Karel Schwarzenberg ?

Někteří tak nechtějí podpořit jak Schwarzenberga, kterého svým příznivcům doporučilo volit vedení stany, tak Miloše Zemana. Jiní zelení váhají. Další chtějí vhodit prázdný lístek. Ojedinělé jsou ve straně hlasy i ve prospěch Miloše Zemana, kterého oficiální stanovisko označilo za nepřijatelného kandidáta, zjistily Prvnizpravy.cz.

Zelení, jejichž vedení - jak vyplývá z internetových diskusí - stanovisko na podporu Schwarzenberga schválilo rozdílem jednoho hlasu, o volbě prezidenta diskutují na sociální síti Facebook. Mezi nerozhodnuté voliče patří, podle statusů a příspěvků na sociální síti, například místopředseda SZ Matěj Stropnický. Nesouhlasí třeba s názory obou kandidátů na dostavbu Temelína. Oba jsou totiž, na rozdíl od Strany zelených, pro. „Že zrovna na zájmech ČEZu se shodujou, není náhoda ani trochu!“ píše Stropnický.

Nelíbí se mu ani způsob mediální prezentace obou kandidátů. „Ze Schwarzenberga byl vykonstruován kontrakulturní kandidát (viz například kniha Kup si svou revoltu!), ´cool´ kandidát, hipster. Kdežto ze Zemana to stejné kulturněpolitické prostředí konstruuje paďoura, maloměšťáka, póvla. Ale to je tuze daleko od pravdy. Zeman je takový záměrně,“ uvádí Stropnický. V jiném statutu zase naznačuje, že volba mezi kandidáty je asi jako mezi Černěnkem a Andropovem.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…