Zelení si dnes ze tří kandidátů zvolí nového předsedu

23.01.2016 6:29

Strana zelených bude na svém sjezdu, který dnes začíná v Praze, volit svého nového předsedu a místopředsedy. Současná předsedkyně strany Jana Drápalová funkci obhajovat nebude a o její místo se utkají tři kandidáti. Jsou jimi bývalý náměstek pražské primátorky Matěj Stropnický, současný první místopředseda a šéf pražských zastupitelů zelených Petr Štěpánek a středoškolský učitel Jan Šlechta.

Zelení si dnes ze tří kandidátů zvolí nového předsedu
Foto: zeleni.cz
Popisek: Jana Drápalová, předsedkyně Strany zelených

Ze tří kandidátů na předsedu mají zřejmě největší šance Stropnický a Štěpánek. Oba už v minulosti o nejvyšší stranický post usilovali a oba chtějí stranu orientovat na získání větší voličské přízně. Kromě nich budou zelení vybírat i nové místopředsedy strany a v neděli mají volit stranického ombudsmana.

K delegátům sjezdu dnes promluví i hosté z jiných politických stran. Přijít by měla například místopředsedkyně ČSSD Michaela Marksová nebo místopředseda KDU-ČSL Jiří Mihola a také místopředsedkyně STAN Věra Kovářová.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…