Zelenskyj: Ať i na Krymu vědí, že Ukrajina se vrátí

19.07.2022 7:13 | Ze sítí

Nejvýše postavený politik Ukrajiny prezident Volodymyr Zelenskyj poděkoval jednomu „statečnému chlapíkovi z Mariupolu“ a oznámil, že pokračuje personální zemětřesení v tajné službě Ukrajiny SBU.

Zelenskyj: Ať i na Krymu vědí, že Ukrajina se vrátí
Foto: Volodymyr Zelenskyj FB
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj tentokrát ve svém nočním projevu poděkoval všem Ukrajincům, kteří žijí na ukrajinském území dočasně ovládaném ruskými agresory a stále se nebojí dávat najevo, že věří v osvobození ukrajinskou armádou.

Jeden takový muž se objevil i v přístavním a před válkou také univerzitním městě Mariupolu, který Rusové takřka srovnali se zemí.

„Dnes obletěla svět fotografie chlapíka z Mariupolu, který vyšel do ulic města s ukrajinskou vlajkou. Přišel k troskám budovy činoherního divadla, kterou zničila ruská vojska. To bylo velmi odvážné. A já mu chci za tento čin poděkovat. Tento člověk je jedním z mnoha našich lidí, kteří čekají na návrat Ukrajiny a kteří se s okupací za žádných okolností nesmíří,“ prohlásil Zelenskyj.

„Rusko většinu z nich drží v informačním vakuu. Každý den na okupovaných územích šíří nové lži o Ukrajině a našich činech. Ale navzdory propagandě a zastrašování si lidé Ukrajinu nejen pamatují, ale také dávají najevo, co si skutečně myslí a o co usilují. Nikdy jsme na ně nezapomněli. A já vás všechny, kteří k tomu máte kontakty a možnosti, žádám: šiřte na okupovaná území skutečné informace, podporujte naše lidi, šiřte tam pravdu. Jakýmkoli způsobem, který považujete za účinný,“ pokračoval ukrajinský prezident.

V Melitopolu, v Mariupolu, v Lysyčanku, ale i na celém Krymu by podle Zelenského všichni Ukrajinci měli vědět, že je vláda sídlící v Kyjevě osvobodí od ruských okupantů. Armáda na tom prý už pracuje a narušuje logistiku nepřítele, omezuje jeho schopnost vést další útoky.

Než se rozloučil s diváky, prozradil ještě, že pokračuje personální zemětřesení v tajné službě Ukrajiny SBU.

„Probíhá personální audit této služby. Zvažuje se otázka propuštění 28 pracovníků. Na různých úrovních. Ale důvody jsou podobné - neuspokojivé pracovní výsledky. Děkuji všem, kteří věrně a efektivně slouží státu!“ pravil Zelenskyj.

Pak přišlo tradiční rozloučení.

„Sláva Ukrajině.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…