Zelenskyj: Okupanti na Ukrajině nebudou mít vůbec žádnou oporu

20.09.2022 7:24 | Ze sítí

Po čase se ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj znovu obrátil na své partnery ze svobodného světa a vyslovil jasnou výzvu. Promluvil také o práci ukrajinských tajných služeb.

Zelenskyj: Okupanti na Ukrajině nebudou mít vůbec žádnou oporu
Foto: Volodymyr Zelenskyj FB
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ujistil všechny své spoluobčany, že území, která ukrajinská armáda osvobodila, pevně drží a nepustí. Ruské síly už podle něj pochopily, že se musí Ukrajincům buď vzdát nebo před nimi utéct. Kolaboranti, kteří agresorům sloužili, mají podle Zelenského stejné dvě možnosti, ale musí počítat s tím, že je Rusové nakonec na své území nepustí a pokud budou chyceni ukrajinskými vojáky, budou souzeni podle ukrajinských zákonů.

„Mimochodem, chci poděkovat Národní policii za rychlé obnovení pořádku na nově osvobozeném území. A Bezpečnostní službě Ukrajiny - za to, že nyní pracuje s pozoruhodnou efektivitou. Nemohu prozradit všechny podrobnosti, ale díky Bezpečnostní službě Ukrajiny máme nyní jistotu, že okupanti nebudou mít na ukrajinském území žádnou oporu,“ pravil Volodymyr Zelenskyj.

A stejně jako Ukrajinci zajišťují osvobozená území, zajišťují také svou hranici. Všude tam, kde k ní už dorazili. A v této práci budou podle prezidenta pokračovat.

Poděkoval jednotlivým brigádám, které se brání na Donbasu a povzbudil ty jednotky, které nepřítele vytlačují. Požádal je, aby udržely co největší tempo postupu vpřed. A v této souvislosti se obrátil i na partnery ze Západu.

„Tempo je nyní velmi důležité. Tempo stabilizace v osvobozených oblastech. Tempo přesunu našich jednotek. Tempo obnovy normálního života na osvobozeném území. A tempo podpory ze strany partnerů. Mluvíme o tom upřímně - tempo poskytování pomoci Ukrajině by mělo odpovídat tempu našeho pohybu. I o tom se dnes na jednání uvažovalo,“ sdělil všem ukrajinský prezident.

Pár slov řekl také k pohřbu britské královny Alžběty II. Za Ukrajinu se prý pohřbu účastnil předseda vlády Ukrajiny a první dáma. Zelenskyj zůstal ve vlasti. Teď se prý připravuje na projev před delegáty Valného shromáždění OSN.

„Zúčastním se také summitu o potravinové bezpečnosti - jde o zásadně důležitý prvek globální bezpečnosti a Ukrajina má co říci. Proběhnou také online setkání s americkými partnery a investory. Děláme vše pro to, aby byly potřeby Ukrajiny uspokojeny na všech úrovních: obrana, finance, ekonomika, diplomacie. Jsem vděčný všem, kteří naší zemi pomáhají!“ zdůraznil.

Nakonec přišlo ještě tradiční rozloučení.

„Sláva Ukrajině.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …