Zelenskyj: Rusové u Soledaru vítězí? Je to jinak

12.01.2023 7:16 | Ze sítí

Polsko poskytne Ukrajině tanky, Litva systémy protivzdušné obrany. A současně prý Polsko a Litva podpoří ukrajinské snahy o vstup do EU a do NATO. Pokud jde o situaci na frontě. ukrajinský prezident se vyjádřil k situaci ve městě Soledar, kde Rusové hlásí, že dosahují úspěchů. Zelenskyj nabídl trochu jiný pohled.

Zelenskyj: Rusové u Soledaru vítězí? Je to jinak
Foto: Volodymyr Zelenskyj FB
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj opět promluvil ke svým spoluobčanům. Oznámil jim, že po boku Ukrajiny bude napříště pevně stát Polsko a Litva. Budou usilovat o bezpečnost Ukrajiny a tím i o bezpečnost celé Evropy.

„Dnes zde ve Lvově na summitu Lublinského trojúhelníku, našeho zvláštního formátu s Polskem a Litvou, zazněly důležité zprávy pro Ukrajinu. Polsko se rozhodlo poskytnout Ukrajině tanky - jsem za to vděčný. Děkuji prezidentu Dudovi, polské vládě, všem našim polským přátelům.  Litva poskytuje naší zemi protiletadlové systémy - zbraně, které potřebujeme k ochraně před íránskými drony - k ochraně našeho energetického sektoru,“ řekl Zelenskyj s tím, že se s polským a litevským kolegou shodli na tom, že ruská agrese musí být jednou provždy zastavena. Ukrajina prý bude v tomto svém úsilí pokračovat až do vítězství. Až Rusku nezbude, než uznat, že prohrálo na poli vojenském, ekonomickém, v právním,  i politickém.

Polský prezident Andrzej Duda potvrdil, že polská armáda pošle na Ukrajinu tanky Leopard.

S polským a litevským kolegou prý také probrali integraci Ukrajiny do EU. Zelenskyj konstatoval, že v roce 2023 musí Ukrajina v této oblasti postoupit o notný kus kupředu.  Polsko a Litva jsou prý připraveny. Zelenskyj dal najevo, že by rád udělal krok také ke členství Ukrajiny v NATO.

Zdůraznil také, že ač Rusové tvrdí, že dosáhli jistého úspěch ve městě Soledar. Zelenskyj ujišťoval své ukrajinské spoluobčany, ž boje o Soledar dál pokračují. Tvrdé boje.

„Nyní se teroristický stát a jeho propagandisté snaží předstírat, že nějaká část našeho města Soledar - města, které bylo okupanty téměř zcela zničeno - je údajně jakýmsi úspěchem Ruska. Budou to prezentovat - a již prezentují - své společnosti tak, aby podpořili mobilizaci a dali naději těm, kdo agresi podporují. Boje však pokračují. Doněcký směr se drží. A my děláme vše, aniž bychom se zastavili na jediný den, abychom posílili ukrajinskou obranu. Náš potenciál roste. A já děkuji všem našim partnerům, kteří nám v tom pomáhají,“ uvedl.

Než se rozloučil zvoláním  „sláva Ukrajině“ ujistil své spoluobčany, že ukrajinská armáda dbá i o obranu jiných regionů a nejen Donbasu. Platí to prý o Lvově a o mnoha dalších městech na Ukrajině. Ukrajinská armáda podle Zelenského posiluje obranu na mnoha místech.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…