Zelenskyj: Rusové zabíjejí osm let na Donbasu. Prý za to můžeme my

11.04.2022 7:14 | Ze sítí

Proč Rusové dělají to, co dělají? Protože jsou zbabělí. Odmítají si přiznat vlastní chyby, a to je mění v monstra. Ale Ukrajina v boji s těmito monstry vytrvá. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj se s tím opět nemazal.

Zelenskyj: Rusové zabíjejí osm let na Donbasu. Prý za to můžeme my
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj znovu promluvil ke svým spoluobčanům i ke světu. Ukrajinu označil za nejlepší zemi na světě. „Ukrajinci! Nejstatečnější lidé z nejlepší země na světě!“ zvolal Zelenskyj.

Anketa

Jste pro zbudování základny NATO na českém území?

3%
96%
hlasovalo: 84644 lidí

Konstatoval, že se Ukrajině podařilo přežít další týden, ve kterém Rusové dělají vše pro to, aby byla Ukrajina zničena. Ukrajina proti tomu bojuje ze všech sil a v tomto boji žádá o pomoc také mezinárodní společenství.

„Děláme vše, co je v našich silách, abychom postavili před soud každého bastarda, který přišel do naší země pod ruskou vlajkou a zabil naše lidi. Kdo mučil naše lidi. Zničil naše města,“ uvedl Zelenskyj.

Rusko na toto všechno reaguje sadou lží o tom, že si Ukrajinci sami ničí svá města a sami si znásilňují své ženy. Tvrdí to i v případě masakrů ve městě Buča. Říkají to také o městě Kramatorsk. Ruská armáda přece na civilisty neútočí. Alespoň podle ruské propagandy ne. „Už ztratili spojení s realitou do té míry, že nás obviňují ze spáchání toho, co evidentně udělala ruská vojska – zjevně pro všechny na světě,“ pokračoval ukrajinský prezident s tím, že Rusko válkou, kterou rozpoutalo, samo zničilo vazby, které po léta s Ukrajinou mělo.

Zelenskyj poznamenal, že Rusko běžně obviňuje ze svých činů někoho jiného. Při obsazení ukrajinského poloostrova Krym Rusové říkali, že si za to mohou Ukrajinci sami. Když byl sestřelen let MH-17, znovu za to podle Ruska mohla Ukrajina. Vedle toho z pohledu Volodymyra Zelenského Rusové zničili svobodu na Donbase, ale opět oznámili, že za to může Ukrajina.

„Na naší půdě zabíjejí lidi a děti už osm let – a údajně za to můžeme my. Zničili nejmocnější průmyslový region ve východní Evropě – a údajně za to můžeme my. Zničili životy milionů lidí – a my si za to údajně můžeme sami. Zahájili proti nám rozsáhlou válku – a údajně za to můžeme my. Na údery na Ukrajinu už využili téměř dva tisíce raket, nespočet leteckých pum a dělostřeleckých granátů, i miny – a my si za to údajně můžeme sami. Mučili a zabíjeli v naší zemi – a my za to můžeme. Deportovali statisíce Ukrajinců a Ukrajinek, i naše děti – a přesto za to údajně můžeme my,“ kroutil hlavou ukrajinský prezident.

A proč se to děje? „Kvůli zbabělosti. Celkové zbabělosti. Odshora až dolů,“ pravil Zelenskyj.

Zbabělost tkví podle něj především v tom, že Rusko udělalo mnoho a mnoho chyb, ale odmítá si to přiznat a poučit se z nich. A lidé, kteří se pod tlakem vlastních chyb nechtějí změnit, se mění v monstra. Tak to vidí Volodymyr Zelenskyj. „A když to svět ignoruje, monstra se rozhodnou, že je to svět, který se jim musí přizpůsobit. Ukrajina tohle všechno zastaví,“ zdůraznil prezident.

Ukáže se to podle něj i při nové operaci na východě Ukrajiny, ale Zelenskyj zdůraznil, že se nenechá zastrašit a bude shánět pomoc pro Ukrajinu o to intenzivněji. A jednoho dne si Rusové budou muset přiznat pravdu. Budou ji muset přiznat sami sobě, ale i světu. A čím dříve se to stane, tím líp.

„Přiznejte si pravdu. K tomu směřuje veškerá naše síla a každá minuta. ... Protože naše odvaha a naše pravdomluvnost jednoznačně vítězí. A vyhrajeme,“ zdůraznil Zelenskyj.

O tom, jak dostat ruské válečné zločince před soud a jak teď ještě více zesílit sankce proti Rusku, jednal prý v neděli ukrajinský prezident s německým kancléřem Olafem Scholzem. Prý se shodli i na další pomoci, kterou Německo pošle Ukrajině. Teď je podle Zelenského důležité, aby domluvená pomoc opravdu proběhla.

Poté zopakoval, že je vděčný všem obráncům Ukrajiny. Nejen vojákům, ale také novinářům, kteří pravdivě informují svět o tom, co se děje na Ukrajině. „Pravda zvítězí! Ukrajina vyhraje! Rozhodně. Sláva Ukrajině!“ zvolal na závěr na rozloučenou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…