Zelenskyj: Zvýšíme Rusku cenu mobilizace a války

03.01.2023 7:48 | Ze sítí

Noci mohou být dost neklidné, sledujte nebe, požádal ve svém dalším nočním poselství všechny ukrajinské vojáky Volodymyr Zelenskyj. Před všemi Ukrajinci teď podle něj leží jeden úkol, z jehož splnění by pravděpodobně neměli v Kremlu radost.

Zelenskyj: Zvýšíme Rusku cenu mobilizace a války
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Nebe sledujte obzvlášť pozorně, požádal všechny vojáky prezident Volodymyr Zelenskyj.

„Od začátku roku uplynuly pouhé dva dny a počet íránských dronů sestřelených nad Ukrajinou je již více než osmdesát. Tento počet se může v blízké budoucnosti ještě zvýšit. Protože v těchto týdnech mohou být noci dost neklidné. Máme informace, že Rusko plánuje dlouhodobý útok pomocí ,šachet'. Může sázet na vyčerpání. Na vyčerpání našich lidí, naší protivzdušné obrany, našeho energetického sektoru. Musíme však zajistit - a uděláme pro to vše -, aby tento cíl teroristů selhal stejně jako všechny ostatní,“ pravil ukrajinský prezident.

Poděkoval letcům i členům pozemní protivzdušné obrany za to, jak chrání ukrajinskou oblohu. A poprosil je, ať nebe dál pečlivě sledují a své spoluobčany chrání dál.

Rusové budou podle Zelenského lhát o tom, jak skvěle se daří jejich kampaň, úkolem Ukrajinců je zajistit, aby se nedařila vůbec. Každý sestřelený íránský dron, každá sestřelená ruská raketa je podle Zelenského malým vítězstvím, které zachrání životy Ukrajinců a zachrání světlo v domácnostech. Stejně tak podle něj každé sestřelení raket či dronů pomůže vojákům na frontě.

Před Ukrajinci teď podle Zelenského leží důležitý úkol. „Cenu nové mobilizace a války vůbec musíme teroristickému státu co nejvíce zvýšit,“ vyzval všechny.

V politické rovině bude podle Zelenského třeba připravit se na jednání EU - Ukrajina, která se má podle Zelenského odehrát na začátku února. „Věřím, že na tomto summitu budeme moci nastínit nové klíčové kroky pro letošní rok pro naši společnou odolnost, pro naše společné vítězství,“ pravil Zelenskyj.

Poté ještě jednou poděkoval všem, kteří brání Ukrajinu a rozloučil se zvoláním „sláva Ukrajině“.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …