Zelináři! Zahradil přetáhl firmy mávající duhovou vlajkou spisem Václava Havla

31.07.2021 17:04 | Ze sítí

Europoslanec z ODS Jan Zahradil se vyjádřil k duhové České poště a ke Komerční bance, která ve své reklamě vzorně snižuje emise oxidu uhličitého. Připomíná mu to údajně jistého zelináře od Václava Havla. A naděje prý ještě existuje.

Zelináři! Zahradil přetáhl firmy mávající duhovou vlajkou spisem Václava Havla
Foto: Repro Info.cz
Popisek: Europoslanec ODS Jan Zahradil

„Nezajímá mě hromadný coming out státní České pošty (jejímž jsem občas nedobrovolným klientem), neboť jejím hlavním úkolem je doručování zásilek. Nezajímá mě ani, jak snižují uhlíkovou stopu v kancelářích či produktech privátní Komerční banky (jejímž klientem dobrovolně nejsem), neboť jejím hlavním úkolem je poskytování finančních služeb,“ napsal Zahradil.

Chování těchto korporací mu prý připomíná chování zelináře z eseje Václava Havla „Moc bezmocných“, který si do výkladu svého obchodu se zeleninou umístil tabulku s heslem „Proletáři všech zemí, spojte se!“, a udělal to pouze ze strachu a poslušnosti.

„Samozřejmě nechci srovnávat komunistickou totalitu s demokratickým prostředím. Zelinář byl vydán na milost a nemilost všeobjímající komunistické moci a jednal ve strachu z ní, dnešní ekonomické subjekty v takové situaci nejsou. Nicméně jistá analogie zde přece jen je – snaha být zadobře s těmi společenskými a mediálními trendy, o nichž se zodpovědní korporátní manažeři domnívají, že určují hlavní ideový proud dnešní doby, že reprezentují budoucí pokrok, a proto se vyplatí s nimi demonstrovat svou sounáležitost.“ Napsal dále politik s tím, že dnes by si drobný zelinář žádná hesla o podpoře LGBT nebo uhlíkové neutralitě do výlohy neumístil, a v tom lze prý vidět jistou naději.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…