Zeman, Mynář a Nejedlý, to je zabijačka demokracie. A Fendrych našel spoustu dalších šťavnatých slov...

20.04.2020 21:52

Na „partu“ okolo prezidenta Miloše Zemana se v komentáři pro server Aktuálně.cz zaměřuje komentátor Martin Fendrych. Po páteční zabijačce u hradního kancléře Vratislava Mynáře píše, že pro Zemanovo okolí se hodí výraz „lepšolidé“. „Zeman a jeho parta jsou typičtí lepšolidé a milionům pod sebou se jen pošklebují. Oni jsou taková pěkná, nepovolená zabijačka demokracie,“ uvedl. Nevynechal ani Čínu, Rusko, uprchlíky či demonstranty z Letné.

Zeman, Mynář a Nejedlý, to je zabijačka demokracie. A Fendrych našel spoustu dalších šťavnatých slov...
Foto: Repro DVTV
Popisek: Martin Fendrych

Anketa

Souhlasíte se zvýšením koncesionářského poplatku pro ČT?

2%
98%
hlasovalo: 28691 lidí
Fendrych ve svém komentáři narážel na zabijačku u hradního kancléře Vratislava Mynáře, která se i přes celoplošná omezení uskutečnila v pátek v jeho hospodě Na Srubu v Osvětimanech na Zlínsku. „To byla normálně zabijačka nutná, nedělalo se žádný hogo fogo,“ tvrdil posléze kancléř.

Prase prý bylo nutné urychleně zabít, jelikož onemocnělo. „My jsme si tady pěstovali soukromě prase tak jako mnoho let,“ popisoval pro server Blesk Zprávy Mynář. Své jednání obhajoval tím, že kvůli uzavřeným obchodům nebylo prase čím krmit a po otevření hobbymarketů přestalo úplně žrát.

„Já mám informaci ze čtvrtečního rána, že to prase zřejmě pojde nebo zdechne, jak se u nás říká, a najednou musím narychlo udělat zabijačku,“ vyjevil.

Všichni zúčastnění si za pomoci místní lékařky podle lov Mynáře nechali udělat i rychlotesty, aby zjistili, zda se nemohou nakazit koronavirem.

Na událost později reagoval i ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO), jenž k tomu řekl, že to „není úplně v pořádku“. „Jak tomu rozumět, trochu v pořádku to je?“ podivuje se Fendrych.

Vojtěch zmínil, že přítomní byli otestováni na koronavirus. Fendrych jeho slova citoval a doplnil je o komentář: „‚Slyším poprvé, že byli otestováni lékařkou. Ale hodnotím to z toho hlediska, jestli byla možná taková hromadná akce, a to si myslím, že úplně ne. V tomto směru jsem už komunikoval s krajskou hygienickou stanicí ve Zlíně a ta to prověřuje. A samozřejmě, pokud nebyl dodržen zákon, tak to bude muset řešit, ale…‘ (Bude se to muset řešit úplně, nebo jen trošku?) Jasně, to Vojtěchovo ‚ale‘ všichni a mnoho let známe. Znamená ‚ale je to Mynář od Zemana‘. A ‚ale‘ Zemana se Babiš bojí jak čert kříže. Ještě jsme se dozvěděli, že ‚takovéto použití rychlotestů není úplně standardní‘.“

Komentátor poznamenává, že „vkrádá se otázka, co je u lidí okolo Zemana úplně standardní“. „Jeho poradce Martin Nejedlý přiletěl z Číny, nedodržoval čtrnáctidenní karanténu, a standardně se vůbec nic nedělo,“ připomenul.

Zemanův poradce Martin Nejedlý po svém návratu z Číny vyvolal rozruch, když neuposlechl nařízenou karanténu a vydal se pro jídlo do asijské restaurace na pražské Letné, později byl přistižen, jak se pohybuje mezi lidmi po ulici bez zakrytí úst a nosu. Roušku sice měl, ale na čele.

Fendrych ještě doplňuje, že Mynářovi stále chybí prověrka na přísně tajné, ač prezident materiály tohoto typu dostává. „Kancléř si jel pohovořit s ústavním soudcem Vojtěchem Šimíčkem také o kauze Lesní správy Lány, v níž byl obviněn Mynářův podřízený, ředitel lánské obory Miloš Balák. Šlo o stamilionovou zakázku. Kancléř si v Osvětimanech nechal načerno vybudovat rybník, aby měl vodu na zasněžování sjezdovky. Černá stavba nebyla zničena,“ píše dále o kontroverzích lidí okolo prezidenta.

V tomto duchu podle komentátora „můžeme pokračovat poměrně dlouho, až se dostaneme do současnosti“. „Nejen k zabijačce v době koronaviru (jsem nesmírně zvědav, jak ji prověří krajská hygienická stanice ve Zlíně, jestli to dopadne jako s černým rybníkem, za který Mynář dostal pokutu 50 tisíc, ač je horní sazba milion). Pokračujme třeba k výhrůžnému dopisu čínské ambasády zemřelému předsedovi Senátu Jaroslavu Kuberovi. Jak se ukázalo, Hrad si vyhrožování objednal, Mynář dojednával,“ přidává k výhrůžnému dopisu, který Mynář odmítá.

Závěrem svého komentáře Fendrych připomněl výraz „lepšolidé“. „Používají ho někteří Zemanovi naklonění politici. Jak psí hlava je tento novotvar nasazován občanské společnosti. Těm, kteří chtějí přijímat uprchlíky prchající před terorem a smrtí, nepovažují homosexuály za jakkoli podřadnou skupinu občanů, kritizují Putinův ruský režim a komunistickou Čínu, shromažďují se na Letné, aby bránili českou demokracii,“ vypočítává Fendrych. Výraz se podle něj „perfektně se hodí na partu okolo Zemana“.

„Pražský hrad opevnila ‚před terorem‘, zatímco jiná kritická místa hlídána nebyla. Dělá si, co chce, a žádný zákaz, žádné omezení pro ni neplatí. Zeman rád vyprávěl, jak je prezidentem ‚dolních deseti milionů‘. Omyl. Zeman a jeho parta jsou typičtí lepšolidé a milionům pod sebou se jen pošklebují. Oni jsou taková pěkná, nepovolená zabijačka demokracie,“ padlo k „partě okolo Zemana“ od Fendrycha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: rak

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

17:45 Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

POHLED IVANA HOFFMANA Je příslovečný brod pro naši civilizaci blízko, nebo se naopak vzdaluje, uvažu…