Zeman: Věřím, že Ištvan udělá vše, aby byli dopadeni ti, co si to zaslouží

21.08.2013 12:53

Prezident Miloš Zeman opět odpovídal na dotazy čtenářů Parlamentníchlistů.cz. Zopakoval, že věří v nezávislost českých vyšetřovacích složek i soudů a doufá, že případní viníci budou spravedlivě potrestáni.

Zeman: Věřím, že Ištvan udělá vše, aby byli dopadeni ti, co si to zaslouží
Foto: Petr Kupka
Popisek: Prezident Miloš Zeman v Osvětimanech

Jeden ze čtenářů se domnívá, že by měli být vyšetřováni i lidé jako Karel Schwarzenberg. Ten v restitucích získal obrovské majetky, zatímco mnohým českým občanům nebylo vráceno to, co jim komunisté vzali. Podivuje se nad tím, že Schwarzenberg mohl k restitucím využít rakouského práva. Jako nespravedlnost čtenář vnímá i církevní restituce.

„Co se týče církevních restitucí,“ odpovídá prezident Zeman, „od samého začátku jejich projednávání jsem vystupoval proti přijetí. Jelikož ale toto navrácení bylo schváleno, hledám jiný způsob a tím je například domluva s církevními hodnostáři, aby alespoň za část těchto peněz z církevních restitucí byly vybudovány hospice, případně jiná sociální zařízení pro potřebné.“ (celá prezidentova odpověď ZDE )

Vyšetřování Zeman iniciovat nebude

Podle svých slov žádné vyšetřování iniciovat nehodlá. „Co se týče jakéhokoliv vyšetřování, já osobně žádné iniciovat nebudu, jelikož věřím v nezávislost všech vyšetřovacích složek a v nezávislost soudů. Nedávno jsem na Pražském hradě přijal nejvyššího státního zástupce Ivo Ištvana a věřím, že ve své funkci udělá maximum možného, aby byli dopadeni ti, co si to zaslouží.“

Jiný čtenář zase vyjádřil obavu nad bezpečností hlavy státu, a to v souvislosti s posledním politickým děním, během něhož prý zneklidněla 'mafie'. Miloš Zeman se ovšem ohrožen necítí. „Mohu Vás ubezpečit, že mám tu nejlepší ochrannou službu a hlavně se osobně domnívám, že žádné nebezpečí mi nehrozí.“ (celá prezidentova odpověď ZDE )

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …