Zeman a Duka psali dopis zbytečně. Papež do Čech letos nepojede

10.05.2013 18:39

Čeští věřící zažívají velké zklamání. Papež František do České republiky nepřijede. Na plánované červencové pouti k uctění věrozvěstů Cyrila a Metoděje za sebe pošle náhradu - a to záhřebského arcibiskupa Josipa Bozaniće.

Zeman a Duka psali dopis zbytečně. Papež do Čech letos nepojede
Foto: Archiv
Popisek: Papež František

Česká republika si velmi přála, aby se papež zúčastnil na moravském Velehradě oslav 1150 let od příchodu Cyrila a Metoděje. Vatikánský mluvčí ale nedávno oznámil, že papež letos uskuteční jen jednu zahraniční cestu - na setkání křesťanské mládeže do Brazílie. Přesto prezident Miloš Zeman do Vatikánu minulý týden vyslal zvláštního posla, aby znovu předal další pozvání k návštěvě Moravy.

Církev i politici ještě doufali, že by se papež nakonec mohl rozhodnout do ČR přijet. Nakonec ale přijede papežský legát. Od roku 1990 zavítal papež do České republiky čtyřikrát. Naposledy to bylo od 26. do 28. září 2009 a byl to Františkův předchůdce Benedikt XVI. Pro svoji návštěvu Česka si vybral výročí svatého Václava a současně 20. výročí sametové revoluce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…