Zeman a Weigl řešili strukturu Hradu a březnovou inauguraci

01.02.2013 14:51

Mezi prvními tématy, která dnes řešil budoucí prezident Miloš Zeman, byly organizace prezidentské kanceláře a správy Hradu a detaily březnové inaugurace. Hovořil o tom se současným prezidentským kancléřem Jiřím Weiglem a šéfem Správy Pražského hradu Ivo Velíškem. Byli mezi prvními, s nimiž ve své kanceláři v pražské Loretánské ulici Zeman jednal o přebírání funkce po Václavu Klausovi.

Zeman a Weigl řešili strukturu Hradu a březnovou inauguraci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Živé vysílání z divadla Hybernia v Praze přineslo finální utkání Miloše Zemana a Karla Schwarzenberga v boji o Hrad

Po schůzce s Weiglem a Velíškem Zeman novinářům řekl, že už začal pracovat na projevu, který přednese u příležitosti svého uvedení do úřadu. Weigl řekl, že Zemana seznámili s chodem Hradu i nezbytnými detaily pro inauguraci, která bude 8. března. "Jednali jsme o organizačním schématu Kanceláře prezidenta republiky a Správy Pražského hradu," uvedl Zeman.

Po obědě se Zeman setká s dalšími pracovníky prezidentské kanceláře a bude se zajímat o to, zda chtějí zůstat i po Klausově odchodu. Weigl už avizoval, že skončí s Klausem, i když Zeman by si ho na Hradě ponechal. Již dříve Zeman naopak řekl, že nechce, aby na Hradě zůstali Ladislav Jakl, tajemník prezidenta Klause, a Petr Hájek, zástupce vedoucího prezidentské kanceláře pro oblast komunikace a kultury. Oba jsou známi svými kontroverzními výroky.

Mluvčí Zemanova štábu Hana Burianová k dalšímu programu budoucího prezidenta řekla, že příští týden se bude rozhodovat, kdy se Zeman setká s předsedy politických stran. Nadcházející týden by se rovněž měl Zeman nechat vyfotografovat na oficiální portrét.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…