Zeman bude se Schwarzenbergem spolupracovat, je to prý povinnost

26.01.2013 19:22

Miloš Zeman považuje za povinnost spolupracovat jako prezident s Karlem Schwarzenbergem, ministrem zahraničí. Stejně tak bude podle svých slov spolupracovat se všemi členy vlády.

Zeman bude se Schwarzenbergem spolupracovat, je to prý povinnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman se stal novým prezidentem České republiky

Nejprve ale moderátora České televize Jakuba Železného opravil, když ho oslovil slovem „prezidente“. „Kdybyste znal ústavu, věděl byste, že prezidentem se občan stává až složením prezidentského slibu,“ řekl hned zpočátku Miloš Zeman.

Následně poděkoval voličům svým i konkurenta Karla Schwarzenberga. „Nemám vzkaz jenom pro své voliče. Já jsem samozřejmě povinen poděkovat všem, kteří mi dali hlas. Já se ale s úctou skláním i před voliči Karla Schwarzenberga, a to proto, že oni naplnili svou občanskou povinnost,“ prohlásil.

„Jestli něco pokládám za základní v těch pěti letech, která mě čekají, tak přesvědčit voliče, kteří nešli – má smysl účastnit se politiky,“ dodal.

Také ujistil, že jako prezident se nebude setkávat s amatéry či lidmi, kteří kradou a parazitují na těle této společnosti. „Já pokládám za svoji povinnost jako prezidenta republiky spolupracovat se všemi členy této vlády. Samozřejmě včetně ministra zahraničí,“ řekl na adresu Schwarzenberga.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …