Zeman čelí útoku světových muslimů. Novinář Neff prozkoumal, co se vlastně děje

10.06.2014 9:23

Známý novinář Ondřej Neff vystupující pod přezdívkou Aston se na svém webu Neviditelný pes postavil za prezidenta Miloše Zemana, a to i přesto, že většinou k němu bývá kritický. Dělá tak v situaci, kdy jsou mu vyčítána slova pronesená na adresu fanatických islamistů. Namísto odsouzení terorismu prý přišlo od Organizace islámské spolupráce (OIC) napadení prezidenta. Zemanova zásluha je podle Neffa v tom, že nám nelže do kapsy a nazývá věci pravými jmény.

Zeman čelí útoku světových muslimů. Novinář Neff prozkoumal, co se vlastně děje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman podepisuje památnou listinu

Anketa

Co si myslíte o prezidentu Zemanovi? (Hlasování od 16.5.2014)

hlasovalo: 14907 lidí

Příspěvek na serveru Neviditelný pes nese název „Zemana napadli muslimové“ a Neff hned v úvodu říká: „Ne všichni muslimové, to by z něho nic nezbylo.“ Ale dál autor píše velmi vážně.

Neff popisuje, že Zemana napadla Organizace islámské spolupráce a chce, aby se omluvil za svoje názory vyslovené v souvislosti s masakrem v bruselském židovském muzeu. „Zeman řekl, že nejde o výstřelek, nýbrž o důsledek podstaty ideologie, o kterou se militanti opírají,“ upřesňuje autor.

„Muslimští fanatici nedávno v Nigérii zajali 200 mladých křesťanských dívek. A v květné Evropě se v srdci Evropské unie nedávno odehrál odporný atentát v židovském muzeu v Bruselu," uvedl český prezident během svého projevu.

Celý článek na webu Neviditelný pes ZDE:

„Nenechám se uklidňovat prohlášeními, že se jedná pouze o malé okrajové skupiny, domnívám se naopak, že tato xenofobie a tento řekněme rasismus nebo antisemitismus vyplývá ze samé podstaty ideologie, o kterou se tyto fanatické skupiny opírají," dodal Zeman.

Namísto odsouzení terorismu napadení Miloše Zemana

Za tato slova požaduje OIC omluvu. „Zeman je teď předmětem útoků OIC a napadl ho generální tajemník Mádání. Je dobře si připomenout, že Organizace islámské spolupráce sestává z 57 členských států a snaží se být kolektivním hlasem islámského světa. Očekávali bychom tedy od ní, že odsoudí terorismus, že vyhlásí džihád (nebo něco podobného) vůči militantním extremistům, že se distancuje od teroru, vražd a únosů. Nic takového se neděje. Organizace se opřela do Miloše Zemana, kterému se vraždy, xenofobie a teror nelíbí,“ shrnuje Ondřej Neff.

Zpravidla bývá Ondřej Neff k Zemanovi kritický, ale tentokrát podle svých slov považuje za potřebné prezidenta Zemana v jeho postoji podpořit. „Zásadně se vymyká z mnichovanské politiky Evropské unie jako takové, kde v servilitě vůči islamismu vede prim Francie, z důvodů čistě obchodních. Téma to naprosto není akademické, situace se zhoršuje rok od roku, napětí stoupá a Zemanova zásluha je v tom, že nám nelže do kapsy a nazývá věci pravými jmény. Že to nepovede k ničemu pozitivnímu, je věc druhá, ale aspoň to někdo řekl,“ konstatuje Neff.

Źádná země OIC není úplnou demokracií

Ondřej Neff ještě dodává, že Economist Intelligence Unit žádnou zemi OIC neoznačil za úplnou demokracii a jen tři země z padesáti sedmi jsou nefunkční demokracie. Zbytek jsou prý  autoritativní nebo hybridní režimy. Freedom House označil tři státy za svobodné, pokud jde o organizaci Reportéři bez hranic zkoumající svobodu tisku, označila za uspokojivou situaci jen v Mali a Surinamu, všude jinde jsou vážné problémy. Zpráva je z roku 2010. Od té doby islamisté situaci v Mali údajně významně zhoršili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…