Zeman dá „veliteli“ Prymulovi nejvyšší vyznamenání. Karikatura, mluví z cesty, ulevil si Kalousek

05.04.2020 11:36

Prezident Miloš Zeman poděkoval všem občanům, že dodržují pravidla karantény. A jmenovitě ocenil Romana Prymulu, prvního šéfa krizového štábu. Jemu se, jako „veliteli ve válce proti epidemii“, chystá 28. října udělit nejvyšší státní vyznamenání.

Zeman dá „veliteli“ Prymulovi nejvyšší vyznamenání. Karikatura, mluví z cesty, ulevil si Kalousek
Foto: Screen: TN.cz
Popisek: Prezident Miloš Zeman v rozhovoru pro TN.cz.

„Chtěl bych velmi ocenit činnost vlády a podpořit vládu, protože si myslím, že si to zaslouží. Chtěl bych poděkovat ne jenom jednotlivým profesním skupinám, ale všem občanům České republiky, kteří dodržují všechna pravidla proti koronaviru. Velice si toho vážím,“ uvedl prezident republiky při svém vystoupení na webu Blesk.cz.

Pak jmenoval konkrétní osoby, které si zaslouží poděkování. Zejména Romana Prymulu, náměstka ministra zdravotnictví, který je hlavním mozkem všech přijatých opatření. „Už teď vám prozradím, že chci 28. října dát nejvyšší vyznamenání panu Prymulovi – Řád bílého lva, protože si to zaslouží,“ ohlásila hlava státu. Řekl také, že jestliže vedeme boj proti viru, tak je celkem užitečné, když v tomto boji velí epidemiolog.

U počítače prezidentovo povídání na Blesk.cz sleduje i Miroslav Kalousek. A během pořadu se dozvěděl i ledacos o sobě. V reakci na jeho slova z tohoto týdne, že má tři revolvery a je připraven postavit se proti Babišově vládě i na ozbrojený odpor se prezident nezdržel posměšné poznámky: „Toho počmáraného šaška s třemi revolvery si vůbec nevšímejte“.

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 se následně vyznal svému Facebooku, že při sledování prezidenta Zemana pociťuje lítost. Lítost nad úpadkem kdysi schopného politika.

„Je mi Miloše Zemana líto. Pamatuji si ho ještě jako muže s brilantním intelektem, se kterým jsem sice nesouhlasil, ale který měl můj respekt,“ vzpomínal bývalý ministr financí.

Dnes ale prý sledujeme něco zcela jiného, co si zaslouží zcela jinou emoci. „Ta karikatura bývalého Zemana, která mluví z cesty na Blesk.cz si zaslouží už jen soucit,“ napsal Kalousek při sledování.

A zakončil úderně: „Přežijeme virus, přežijeme i Zemana.“

Tím však Miroslav Kalousek neskončil. Jen pár minut poté zveřejnil v neděli ještě před polednem další ze série svých politických básniček, které v časech karantény chrlí v tempu minimálně jedné za týden. Tentokrát řešil otázku občerstvení na poradě prezidentova týmu poradců v Lánech v sobotu odpoledne.

Své dílo zveřejnil na Twitteru jako odpověď novináři Alexanderu Mitrofanovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…