Zeman dostane cenu bojovníka za pravdu. Komentátor z Echa to nechápe

05.03.2017 9:02

Prezident Miloš Zeman koncem dubna přiletí do USA, aby si zde převzal cenu „Bojovníka za pravdu“ od zdejších židovských organizací. Server Echo24.cz si klade otázku, čím si ji vlastně vysloužil, když jemně řečeno, občas pravdu opravdu neříká.

Zeman dostane cenu bojovníka za pravdu. Komentátor z Echa to nechápe
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman pronesl jí dort

Dosavadní ředitel zahraničního odboru Kanceláře prezidenta republiky Hynek Kmoníček, jenž se za pár dní stane velvyslancem České republiky v USA, prozradil, že prezident Miloš Zeman pojede do Spojených států, aby si převzal židovské ocenění „Bojovník za pravdu“. Při té příležitosti se Zeman setká také  se 45. prezidentem USA Donaldem Trumpem. I on je nositelem tohoto ocenění.

Celý článek naleznete zde.

Miloš Zeman se Izraele dlouhodobě zastává. Zdůrazňuje jeho právo na obranu a po vzoru Johna F. Kennedyho, který před desítkami let v západním Berlíně pronesl větu „Já jsem také Berlíňan“, Zeman pronesl větu „Jsem Žid“. Český prezident mimo jiné zastává názor, že by se Izrael v budoucnu mohl stát členem NATO.

Server k tomu ovšem dodává, že ocenění „Bojovníka za pravdu“ se pro Zemana tak úplně nehodí.

Stačí se podívat na kauzu Peroutka. Prezident Miloš Zeman v roce 2015 obvinil slavného českého novináře Ferdinanda Peroutku, že se spolu s mnoha dalšími intelektuály nechal oblouznit nacismem. Ten Ferdinand Peroutka, který prošel peklem nacistického koncentračního tábora Buchenwald. Jako důkaz Peroutkovy fascinace nacismem mohl podle Zemana posloužit článek „Hitler je gentleman“. Má to však háček. Odborníci se shodují v tom, že článek neexistuje, protože Peroutka ho nikdy nesepsal. Jenže Zeman to odmítá uznat a už dva roky si trvá na svém.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…