Zeman je jen výtah, vedení si dělá co chce, zuří zemanovci

20.09.2013 18:15

Ve straně zemanovců se v posledních dnech dějí zajímavé věci. Ústřední vedení zasahuje do sestavených seznamů kandidátů. Kraje se více či méně hlasitě brání. Zdá se, že vedení dokonce porušuje stanovy strany. O podivné situaci ve straně píše internetový deník Týden.

Zeman je jen výtah, vedení si dělá co chce, zuří zemanovci
Foto: Archiv DP
Popisek: Dita Portová

Krajská organizace SPOZ v Plzni údajně nemohla ovlivnit sestavení kandidátní listiny. Členy aktivně působící ve straně vedení nahradilo pro místní neznámými jmény. „Vnitřní záležitosti nebudeme komentovat,“ řekl deníku Týden místopředseda SPOZ Vladimír Kruliš. Naproti tomu místopředsedkyně Dita Portová tvrdí, že strana porušila své vlastní stanovy. Jejich znění jí podle Týdne dává za pravdu.

Důvod dokonce dvojnásobné změny kandidátní listiny se šéfka plzeňské části SPOZ a místopředsedkyně strany nedozvěděla. „Z původně řádně schválených kandidátů na krajské konferenci tam vedení ponechalo pouhých šest jmen. Ostatní jména byla vyměněna, nikdo je se mnou ani se členy krajské konference nekonzultoval," řekla Portová.

Místopředseda plzeňské organizace SPOZ chce zjednat nápravu. „Měla by se svolat konference a vedení ve složení Zdeněk Štengl, Martin Nejedlý, Vladimír Kruliš odvolat," řekl s tím, že předsednictvo prý sleduje jen vlastní zájmy.

Situace vyvolává nejen pnutí uvnitř strany, ale i odchody členů. Stranu opouští mezi jinými ředitel Příkosecké zemědělské společnosti Ladislav Vágner. „Tahle naše generalita použila pana Zemana jen jako výtah k moci,“ myslí si Vágner a doplňuje: „Je to Štengl-Nejedlý-Mynář, s.r.o.“

Podle místopředsedy strany Vladimíra Kruliše je ale vše v pořádku. „Já vám řeknu jen to, že se navenek vůbec nebudeme k těmto záležitostem vyjadřovat. Jsou to vnitřní záležitosti strany a budou se řešit uvnitř strany,“ řekl Kruliš s tím, že kandidátní listina v Plzni prý byla schválená vedením „v duchu regulí“. Rozhodovala údajně i Portová a má o tom záznam. „Existuje hlasování per rollam (oběžníkem - pozn. deníku Týden),“ sdělil Kruliš.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…