Zeman je loutka. Jaromír Štětina byl ale velmi milý, říká disident Džemilev

27.08.2018 7:17

Jeden z vůdců krymských Tatarů a bývalý sovětský disident Mustafa Džemilev poskytl rozhovor serveru iRozhlas.cz. Hovořil mimo jiné i o prezidentu Miloši Zemanovi.

Zeman je loutka. Jaromír Štětina byl ale velmi milý, říká disident Džemilev
Foto: Screen: TV Barrandov
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu Týden s prezidentem, který se natáčel na Vysočině.

Džemilev vzpomněl také na okupaci Československa  21. srpna 1968 a rozhovořil se i o obsazení Krymu v roce 2014. Co mají obě události podle něj společného? „Podobných věcí je velmi mnoho – stejná demagogie, stejná běsná propaganda v zájmu obrany svých zločinů. Je to to samé, jen možná nyní se proti okupaci díky internetu a technice zvedá více hlasů. Bohužel je ale také mnoho lidí – jako například váš (Miloš) Zeman – kteří říkají, že je potřeba dostat nějaké peníze za Krym od Ruska. Zajímalo by mě, zda chce dostat peníze také za lidi (na Krymu)?“ zeptal se Džemilev.

Anketa

Kdo je pro vás důvěryhodnější, pokud jde o spory manželů Paroubkových?

hlasovalo: 6858 lidí

Koho považuje za milého, je zástupce europarlamentu Jaromír Štětina. Za milého ho považuje od chvíle, kdy Štětina v europarlamentu vstal a veřejně řekl, že se chce omluvit Ukrajině a krymským Tatarům za hloupá slova, která řekl prezident. „Lidí, jako je on, je v Česku spousta, a proto považujeme vaši zemi za velice blízkého přítele,“ poznamenal Džemilev.

Za největší demagogii považuje tvrzení, že okupaci chtěli sami obyvatelé Krymu. „Co se tam ale nejprve stalo? Jeden národ deportovali kvůli Rusům. A nyní říkají: my jsme vyvolali referendum. No jak může být referendum v podmínkách okupace referendem?“ zeptal se Džemilev. 

Původní text ZDE.

Následně se pak ještě vrátil k Zemanovi, kdy prohlásil, že český prezident je loutka. „Normální člověk při smyslech nemůže takové věci říkat. Byl jsem v šoku, když ho podruhé zvolili za prezidenta. Co se děje v této zemi? Jsou zde normální lidé, ale zřejmě existuje nějaký mechanismus na zvolení takových lidí,“ zmínil. 

Rusko je pak pro Západ opice s bombou, pomyslel si také Džemilev. Sankce, které jsou vůči Rusku zavedeny, pak podle jeho slov fungují. „Mají drtivý dopad na ruskou ekonomiku,“ zmínil.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…