Zeman je osina v zadku, stojí na webu. A aktivista, kterého senátoři poslali pryč s peticí proti prezidentovi, napsal...

10.08.2015 14:01

Jak se zbavit prezidenta Zemana? O tom přemýšleli bloger Přemysl Černík a aktivista Petr Suda. Zatímco Černík navrhuje mediální embargo, Suda se připojil k petici, která vyzývala Senát k podání ústavní žaloby na prezidenta za velezradu. Senátoři však aktivistům nevyhověli, což Suda přijímá s nelibostí.

Zeman je osina v zadku, stojí na webu. A aktivista, kterého senátoři poslali pryč s peticí proti prezidentovi, napsal...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman

Předmětem petice, pod kterou se podepsalo na 11 000 petentů, byly loňské Zemanovy výroky, v nichž se vyslovil proti sankcím EU vůči Rusku za jeho anexi Krymu. Podle organizátorů petice tím prezident zadal důvodné podezření, že jedná spíše „v zájmu režimu Vladimira Putina než v zájmu České republiky a jejích spojenců“. Zemanovi kritici poukazovali také na jeho zpochybňování ruské účasti na bojích na východě Ukrajiny. Podle senátní ústavní komise a některých členů ústavně-právního výboru horní komory se však prezident aktu velezrady nedopustil, a tak se dá čekat, že Senát jako celek nevyhoví požadavku petentů, podle nichž by měl prezidenta Miloše Zemana obžalovat pro velezradu za kontroverzní výroky k rusko-ukrajinskému konfliktu.

Aktivista Petr Suda, který stojí za platformou Listopad ještě neskončil a Občanským liberálním hnutím s rozhodnutím Senátu nesouhlasí. „Co jiného čekat od nemastných neslaných senátorů a senátorek. Klause přitom k Ústavnímu soudu poslali ‚pouze‘ za jeho lumpárnu s amnestií, kterou pomohl ‚očistit‘ své kamarádíčky. Možná ale jen proto, že věděli, že díky ukončení mandátu funkce prezidenta Klaus před Ústavní soud nedoputuje. Komunistu Zemana přitom nechají spřádat bůhví jaké plány s agresorem Putinem,“ vyvěsil v jedné z facebookových protizemanovských skupin. Podle něj je přístup senátorů a senátorek necelých čtrnáct dní před výročím vpádu vojsk varšavské smlouvy do Československa v osmašedesátém výsměchem nejenom našemu národu, ale i Ukrajině, která prý vpád ruské armády zažívá v těchto letech.

„Jsem zvědavý, jestli alespoň jeden senátor nebo jedna senátorka v sobě najde dostatek odvahy a veřejně a nahlas se proti Zemanovi postaví. Že to nebudou senátoři KSČM nebo ČSSD, se dá čekat, ale co vy všichni ostatní? To jste opravdu takoví poserové? A pokud je pro vás Zeman jen loutka, tak proč se nepostavíte proti těm, kteří loutkami nejsou? K čemu vlastně v Parlamentu jste? Koho tam vlastně zastupujete? Jaké zájmy tam zastupujete? Občanů této země asi nikoli,“ zuří Suda, podle něhož Zeman stoprocentně porušil Základní listinu práv a svobod, a proto by měl být vydán před Ústavní soud.

Prezident je osina v zadku

Přemysl Černík zase na portále G.cz, který dle serveru Mediahub.cz patří bývalému šéfredaktorovi české mutace pánského magazínu Maxim a majitelům bulvárního Extra.cz, rozvíjí myšlenku na uvalení mediálního embarga na prezidenta Miloše Zemana. „Nechme jej konečně zmizet nejen z virtuálního, ale ze všech existujících prostorů a on nakonec sám zmizí, až bude zmizelej,“ říká Černík.

Podle něho se totiž ukazuje, že přes všechny snahy je jasné, že neexistuje legitimní způsob, jak zakázat Miloše Zemana, což prý ale nic nemění na tom, že jeho aféry každého jen otravují. „Doby, kdy eskapády našeho nejvyššího ústavního činitele alespoň poskytly člověku příležitost se zasmát, zanadávat si a upustit páru či si alespoň oddechnout, že to s vlastním alkoholismem nebo senilitou ještě není tak hrozné, jsou již sečteny a pan prezident je pro část populace, jejíž inteligenční kvocient je blíže savci než amébě, již pouze osinou v zadku,“ všímá si bloger.

Pokud tedy nelze Zemana zakázat, měli bychom ho alespoň odstranit z internetu, televize, novin, rozhlasu i časopisů. „Jednoduše jej nechme dělat si, co chce a věnujme svou pozornost záležitostem, které si ji zaslouží a u kterých to má alespoň nějaký smysl,“ radí Černík. „Čím méně času bude trávit Zeman v České republice, tím lépe. A pokud už tu bude, otočme se k němu zády a nechme jej brázdit po boku jeho věrného Ovčáčka kraje v jeho gumovém člunu, trousit hospodské bonmoty a navážet se do všech těch Ferdinandů Peroutků. Prezident je u nás reprezentativní funkcí a tu Miloš Zeman z jednoho úhlu pohledu neplní vůbec a z druhého velmi špatně. Dokud je stále svéprávný, dopřejme mu dělat vlastní rozhodnutí a být za ně zodpovědný,“ konstatuje bloger.

Celý komentář Přemysla Černíka ZDE

Celý komentář Petra Sudy na Facebooku:

Co jiného čekat od nemastných, neslaných senátorů a senátorek

Klause přitom k Ústavnímu soudu poslali "pouze" za jeho lumpárnu s amnestií, kterou pomohl "očistit" své kamarádíčky. Možná ale jen proto, že věděli, že díky ukončení mandátu funkce prezidenta Klaus před Ústavní soud nedoputuje. Komunistu Zemana přitom nechají spřádat bůhví jaké plány s agresorem Putinem.

Necelých 14 dní před 21. srpnem je přístup senátorů a senátorek výsměchem nejen našemu národu, ale i Ukrajině, která vpád ruské armády zažívá v těchto letech.

Senátoři a senátorky,
všem lidem České republiky posíláte jasný vzkaz. I nejvyšší zákon - Ústava ČR - je podle vás jen cárem papíru, který není třeba respektovat. Zeman je lhář a pokud neporušuje jednu část Ústavy o velezradě, pak na 100% porušuje druhou část, kde se hovoří o hrubém porušení součásti Ústavy, kterou je Základní listina práv a svobod. Ale i toto je vám srdečně jedno.

Jsme zvědavý, jestli alespoň jeden senátor nebo jedna senátorka v sobě najde dostatek odvahy a veřejně a nahlas se proti Zemanovi postaví. Že to nebudou senátoři KSČM nebo ČSSD se dá čekat, ale co vy všichni ostatní? To jste opravdu takoví poserové?

A pokud je pro vás Zeman jen loutka, tak proč se nepostavíte proti těm, kteří loutkami nejsou? K čemu vlastně v Parlamentu jste? Koho tam vlastně zastupujete? Jaké zájmy tam zastupujete? Občanů této země asi nikoli. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…