Zeman je prostě svůj, včetně virózy, shodli se poražení kandidáti v televizi

22.06.2013 15:26

V pořadu Politické spektrum debatovali dnes o prvních 100 dnech prezidenta Miloše Zemana jeho protikandidáti z přímé volby – Jana Bobošíková, Táňa Fischerová a Tomio Okamura.

Zeman je prostě svůj, včetně virózy, shodli se poražení kandidáti v televizi
Foto: Hans Štembera
Popisek: V petlahvi je voda přeci levičácká, glosovala Jana Bobošíková

„Ta situace je v podstatě taková, jak jsem varovala v prezidentské volbě před pěti lety. Že z politiky vymizely ideje, rozhodují různí podnikatelé a úředníci,“ okomentovala Bobošíková. „Je to jenom jedna malá část toho hnoje,“ souhlasila Fischerová. „Zloději se nám stále smějí do obličeje,“ myslí si Okamura.

Obnovil Ústavní soud

Senátor je přesvědčen, že jedinou změnou je přímá demokracie a zrušení poměrného systému, volby podle něj nic nezmění. „Já na to moc nevěřím. My zde přece máme přímo volené senátory, my zde máme přímo voleného prezidenta. Nevím, zda ten přímo volený prezident opravdu naplňuje ta očekávání, která měli občané v přímé volbě,“ oponovala Bobošíková s tím, že problém je v hodnotovém ukotvení.

Ing. Jana Bobošíková

  • Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci

Okamura zkritizoval Zemana za „virózu“ u korunovačních klenotů nebo za vyjadřování kolem povodní. „On společnost velmi rozděluje,“ doplnil Okamura. „Já hodnotím u prezidenta, že obnovil Ústavní soud,“ pochválila Zemana Fischerová. Nesouhlasí však s jeho pojetím funkce. „Měl si uvědomit, že je to symbolická funkce,“ myslí si.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

„Já myslím, že Miloš Zeman dělá všechno, co slíbil. On svými kroky či virózami nemůže nikoho překvapit,“ ohodnotila Bobošíková a uvedla, že i když se Zemanem nesouhlasí, tak on sám je konzistentní. „Já jsem po té viróze slyšela, že mu jeho dcera chtěla nafackovat nebo že to bylo na facku. Já jsem očekávala trochu jinou hierarchizaci v té rodině,“ odlehčila debatu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…