Zeman je svině a blb, uvádí jeho slavní odpůrci

13.06.2017 16:06

Prezident Miloš Zeman schytal dalších pár ran od svých odpůrců. Tentokrát „slovní pravé háky“ zasadili analytik Jakub Janda z think-tanku Evropské hodnoty nebo sociolog Jan Jandourek. Stranou nezůstal stát ani houslový virtuos Pavel Šporcl, který v roce 2013 Miloše Zemana podpořil, ale dnes se považuje za prezidentova zklamaného voliče.

Zeman je svině a blb, uvádí jeho slavní odpůrci
Foto: hns
Popisek: Britská královna Alžběta II a prezident ČR Miloš Zeman, ilustrační koláž

Sociolog a spisovatel Jan Jandourek uhodil na prezidenta Zemana. Na sociální síti Facebook uveřejnil fotografii, kde je na jedné straně bývalý komunistický prezident Gustav Husák, který se dívá na psa, a na druhé straně je právě Miloš Zeman. „Všichni zobrazení jsou mimořádné svině (pejsek je v tom nevinný, jest to zvíře). Ale jeden z nich nemá ani základní úroveň. Kdo to je?“ zeptal se nad fotkou s Milošem Zemanem Jandourek. A nebyl sám.

V souvislosti s plánovanou návštěvou prezidenta Zemana ve Velké Británii si pár slov neodpustil ani analytik Tomáš Klvaňa. „Za svůj život musela Alžběta snést pitomé řeči kdejakého blba s vypouknutým egem,“ uvedl.

Stranou nezůstal stát ani analytik think-tanku Evropské hodnoty Jakub Janda. Také on politoval britskou královnu Alžbětu II., že se musí setkat s Milošem Zemanem. „Když si čtu o Zemanově návštěvě britské královny, tak si říkám, že si Britové dobře zvolili název hymny. God save the Queen,“ popřál britské hlavě státu. Při setkání se Zemanem by ji tedy měl chránit Bůh.

Ve stejném duchu se vyjádřil také houslový virtuos Pavel Šporcl. Toho prý baví sledovat politiku, ale v poslední době je dost šokován z toho, co vidí. Svůj údiv nad aktuálním stavem české politiky vyjádřil v rozhovoru pro server Seznam Zprávy.cz.

V roce 2013 Šporcl podpořil prezidenta Zemana. Ocenil na něm, že si stojí za svými názory. Dnes už by Zemana nepodpořil. „Dnes už bych to formuloval jinak... Řekněme, že jsem zklamaný volič, ano,“ prohlásil host. V roce 2013 se ale dalo jen těžko předvídat, co všechno bude, či nebude dělat Miloš Zeman.

Celý rozhovor naleznete zde.

V roce 2018 bychom si prý měli zvolit prezidenta, který nás bude lépe reprezentovat navenek a na domácí politické scéně bude ctít ústavu.

Sluší se připomenout, že Pavel Šporcl dostal v roce 2015 státní vyznamenání od prezidenta Zemana. Sám to vnímá tak, že ho dostal za to, co dělá, a ne za podporu Zemanovi z roku 2013.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…