Zeman jmenuje Havlíčka novým ministrem průmyslu a obchodu

04.04.2017 6:19

Prezident Miloš Zeman jmenuje dnes před polednem Jiřího Havlíčka (ČSSD) novým ministrem průmyslu a obchodu. Havlíček se v úřadu chce zaměřit mimo jiné na schválení zákona o elektronických komunikacích, který by měl přispět ke snížení cen mobilních dat. Havlíčkův předchůdce Jan Mládek (ČSSD) byl kvůli svému postoji k zákonu kritizován a premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) Mládkův postoj označil za důvod jeho odvolání ke konci února.

Zeman jmenuje Havlíčka novým ministrem průmyslu a obchodu
Foto: ReproFoto: TV Barrandov
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu Týden s prezidentem televize Barrandov.

Havlíček se také chce soustředit na schválení zákona o urychlení výstavby vysokorychlostního internetu a novely zákona o České obchodní inspekci. Bude se muset zabývat i situací v černouhelné společnosti OKD. Havlíček, stejně jako před ním Mládek, prosazuje vstup státního podniku Diamo do OKD. S tím nesouhlasí ministr financí Andrej Babiš (ANO).

Havlíček dosud působil na ministerstvu průmyslu jako náměstek a vztahoval se na něj služební zákon. Výkon služby státního zaměstnance mu bude ve chvíli vstupu do vlády pozastaven, po skončení ministerského angažmá by se měl vrátit na původní místo.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…