Zeman kondoloval Trumpovi kvůli střelbě v Texasu a Ohiu

05.08.2019 9:55

Prezident Miloš Zeman dnes kondoloval americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi kvůli víkendovým střelbám v Texasu a Ohiu. Šlo podle něj o další masovou vraždu, která úplně zbytečně vzala další lidské životy. Zeman v kondolenčním dopise vyjádřil soustrast rodinám pozůstalých i všem občanům USA, informoval Pražský hrad v tiskové zprávě. Střelci na dvou místech v USA zabili v noci na neděli 29 lidí a dalších pět desítek zranili.

Zeman kondoloval Trumpovi kvůli střelbě v Texasu a Ohiu
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman

„V obou případech šlo o brutální střelbu, která není ničím jiným než další masovou vraždou, jež úplně zbytečně vzala další lidské životy. Věřím a doufám, že lid Spojených států amerických a Vy jako jeho reprezentant budete i nadále bojovat za lepší a bezpečnější Ameriku, kde takové ohavné a zoufalé činy nemají místo,“ napsal Zeman Trumpovi.

Soustrast rodinám obětí vyjádřil v neděli na twitterovém účtu i ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD). České ministerstvo zahraničí nemá informace, že by mezi oběťmi některého z incidentů byli Češi.

Střelba v nákupním centru v texaském El Pasu, při níž podle úřadů jedenadvacetiletý běloch Patrick Crusius připravil o život 20 lidí, mezi nimi několik Mexičanů, patří k nejhorším případům podobného násilí v novodobé americké historii. Střelci, který byl na místě zadržen, hrozí trest smrti za vnitrostátní terorismus a zločin z nenávisti. Druhý útočník v Daytonu ve státě Ohio před jedním z barů zavraždil devět lidí a přes dvě desítky dalších osob zranil, než ho policie zastřelila. Policisté dorazili asi minutu poté, co 24letý Connor Betts z Bellbrooku (stát Ohio) začal střílet. Jeho motiv je zatím nejasný a mezi mrtvými je podle médií i jeho sestra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…