Zeman lže! Zlo. Nový ministr: Výbuch vzteku po jmenování

07.04.2021 13:14

Prezident Miloš Zeman jmenoval do čela resortu zdravotnictví Petra Arenbergera, dosavadního ředitele Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. Vyzval ho k prosazování vakcín z Ruska a Číny. Arenberger nahradil odvolaného Jana Blatného. Blatný podle prezidenta Miloše Zemana blokoval přísun vakcín z Ruska i Číny a je spoluodpovědný za zemřelé. A již se ozývají první hlasy komentující tuto rošádu.

Zeman lže! Zlo. Nový ministr: Výbuch vzteku po jmenování
Foto: Hana Brožková
Popisek: Ministr zdravotnictví Petr Arenberger

Anketa

Má premiér Babiš na vlastní pěst shánět vakcíny i vysoko nad rámec cen, které vyjednala EU?

78%
22%
hlasovalo: 11678 lidí

„Pokud musel ministr Blatný skončit kvůli tomu, že se choval jako zodpovědný lékař a nechtěl povolit použití neschválených vakcín a léků, pak je pro naši zemi kombinace Zeman + Babiš ještě větší zlo, než jsem si kdy myslel,“ poznamenal poslanec za TOP 09 Vlastimil Válek.

Pokud musel ministr Blatný skončit kvůli tomu, že se choval jako odpovědný lékař a nechtěl povolit použití neschválených vakcín a léků, pak je pro naši zemi kombinace Zeman + Babiš ještě větší zlo, než jsem si kdy myslel.

— Vlastimil Válek (@vlvalek) April 7, 2021

„Nový ministr zdravotnictví se bude měsíc rozkoukávat. V době, kdy se chystáme rozvolňovat, je to přinejmenším nešťastný krok. Blatný několikrát zachránil Andreji Babišovi zadek. Způsob, jakým ho odvolal, je srabský!“ podotkl také europoslanec Tomáš Zdechovský.

Nový ministr @ZdravkoOnline se bude měsíc rozkoukávat. V době, kdy se chystáme rozvolňovat, je to přinejmenším nešťastný krok. Blatný několikrát zachránil @AndrejBabis zadek. Způsob, jakým ho odvolal, je srabský!

— Tomáš Zdechovský (@TomasZdechovsky) April 7, 2021

„Způsob odvolání ministra Blatného ukazuje, v jakém rozkladu se současná vláda nachází. K ministru Blatnému jsem měl řadu výhrad, pokud jsou ale důvodem jeho odvolání jeho výhrady k vakcinaci Sputnikem V, je to skandální,“ podotkl také předseda ODS Petr Fiala.

Způsob odvolání ministra Blatného ukazuje, v jakém rozkladu se současná vláda nachází.
K ministru Blatnému jsem měl řadu výhrad, pokud jsou ale důvodem jeho odvolání jeho výhrady k vakcinaci Sputnikem V, je to skandální.

— Petr Fiala (@P_Fiala) April 7, 2021

„Dovolte mi, abych vám ještě jednou blahopřál k vašemu jmenování,“ řekl Zeman bezprostředně po složení Arenbergerova slibu. „Nastupujete do funkce ministra zdravotnictví ve velice těžkých dobách, kdy zápasíme s pandemií a nejdůležitějším, i když nikoliv jediným nástrojem v tomto boji, je očkování. Každý z nás by měl proto usilovat o to, aby zde bylo co nejvíce efektivních vakcín. Zasloužil se o to pan premiér a i já jsem se obrátil dopisy na izraelského, ruského a čínského prezidenta s žádostí o dodávky vakcín. Ve všech třech případech byla odpověď pozitivní, ale bohužel váš předchůdce a ředitelka SÚKL tento proces blokovali. Je dobré si uvědomit, že každý, kdo tímto způsobem postupuje, škodí České republice a nese spoluzodpovědnost za lidi, kteří kvůli nedostatku vakcín a pomalému očkování umírají. Jenom za dnešek jich bylo asi 150,“ sdělil Zeman.

Arenberger se nemá nechat otrávit ideologickou hysterií. „Vím, že například vakcínu Sputnik teď kupuje Německo nebo Rakousko a další země. Vím, že maďarský premiér se pro změnu nechal naočkovat čínskou vakcínou, takže ideologická hysterie, kterou pozorujeme u některých opozičních politiků nebo hloupých novinářů, je naprosto bezpředmětná. Přeji vám tedy ve vaší práci, abyste se touto hysterií nenechal otrávit a abyste svou funkci vykonával v zájmu českého národa a jeho zdraví i životů,“ dodal Zeman.

A právě na jeho slova reagoval analytik Michael Romancov. „Miloš Zeman vydírá a lže v přímém přenosu...,“ uvedl.

Miloš Zeman vydírá a lže v přímém přenosu... pic.twitter.com/LZP0jWFFB8

— Michael Romancov (@MichaelRomancov) April 7, 2021

„27 329 mrtvých. Prakticky netrasujeme. Očkujeme zoufale málo. Bývalý ministr zdravotnictví neobjedná dost vakcín. Premiér zpacká vyjednávání o jejich rozdělení a první věta prezidenta k novému ministrovi je o ruské a čínské vakcíně. O zdraví občanů jim opravdu nejde,“ sdělila k prezidentovým slovům předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

• 27 329 mrtvých
• Prakticky netrasujeme
• Očkujeme zoufale málo
• Bývalý ministr zdravotnictví neobjedná dost vakcín
• Premiér zpacká vyjednávání o jejich rozdělení

a první věta prezidenta k novému ministrovi je o ruské a čínské vakcíně. O zdraví občanů jim opravdu nejde.

— Markéta Pekarová Adamová (@market_a) April 7, 2021

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…