Zeman má sympatie Jiřího Paroubka i členů ČSSD

16.02.2012 21:46

Miloš Zeman by se líbil na Hradě některým členům ČSSD i Jiřímu Paroubkovi. Zda ho někdo z nich v nadcházející přímé volbě podpořil, zatím ale není jasné. Sociální demokracie chce navrhnout na post hlavy státu zasloužilého politika, Paroubek pak někoho, kdo je blízký jeho programu.

Zeman má sympatie Jiřího Paroubka i členů ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman

„Navrhnu ryze českého kandidáta, který už pro Českou republiku něco udělal,“ uvedla pro server iDnes.cz místopředsedkyně ČSSD Marie Benešová před jednáním sociálních demokratů o vhodném kandidátovi na Hrad.

Zda by měla její strana podpořit právě Zemana, nepotvrdila ani nevyvrátila. „Pokud vím, ta myšlenka ve straně existuje, ale pouze kuloárně,“ uvedla Benešová.

„Budeme posuzovat všechna jména, která se zatím objevila. Fischera, Švejnara, Okamury, Zemana i další. Jedna z možností je, že podpoříme kandidáta, který není členem naší strany. Nesmí ho ale oficiálně navrhovat žádná jiná strana,“ odpověděl místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach.

Mají můj telefon, mohou mě volat

Předseda strany Národní socialisté – levice 21. století Jiří Paroubek rovněž v Zemanovi vidí vhodného kandidáta na prezidentské křeslo.

„Měl by to být člověk blízký našemu programu a z toho pohledu jsou jediní přijatelní kandidáti Miloš Zeman a Jan Švejnar,“ řekl serveru iDnes.cz Paroubek s tím, že ani jednoho ze jmenovaných sám nijak kontaktovat nehodlá.

„Mají můj telefon, mohou mě volat,“ prohlásil někdejší předseda vlády.

Kandidaturu Zeman ohlásil tento týden prostřednictvím předsedy své neparlamentní Strany práv občanů Zemanovci Vratislava Mynáře.

„Souhlasím s tím, aby SPOZ zahájila petiční akci na podporu mé prezidentské kandidatury, a zavazuji se, že v případě, kdy tato petice získá dostatečnou podporu občanů, tuto kandidaturu přijmu,“ vzkázal Zeman po Mynářovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…