Zeman nadále válcuje Fischera. Potvrzuje to průzkum agentury SANEP

20.12.2012 12:38

Tři týdny před konáním historicky první přímé volby prezidenta republiky si udržuje vedení expremiér Miloš Zeman (SPOZ), který ve volebním modelu společnosti SANEP porazil všechny své konkurenty. Od voličů by podle průzkumu získal 25,8 procent hlasů a nechal tak za sebou i dlouhodobého favorita Jana Fischera, jehož podpora dosahuje 21,7 procent hlasů.

Zeman nadále válcuje Fischera. Potvrzuje to průzkum agentury SANEP
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta Miloš Zeman

Po vyřazení Tomia Okamury z oficiální kandidátní listiny by třetí místo obsadil Jiří Dienstbier (ČSSD) s 10,3 procenty hlasů. Následují kandidát TOP 09 Karel Schwarzenberg (8,3 %), Vladimír Franz (7,3 %) a Přemysl Sobotka (ODS) s 6,7 % procenty hlasů.

Prof. JUDr. Vladimír Franz

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta ČR v roce 2013
  • mimo zastupitelskou funkci

Celá zpráva ZDE

Ženy zůstávají pozadu

Kandidátky ženského pohlaví se umístily až na samotném chvostu v pořadí Zuzana Roithová (KDU-ČSL, 5,1 %), Táňa Fischerová (4,8%) a Jana Bobošíková (Suverenita, 4,5 %), jejíž kandidaturu nejdříve ministerstvo vnitra nezaregistrovalo kvůli velké chybovosti v jejích petičních arších. Na základě rozhodnutí Nejvyššího správního soudu se ale do boje o Hrad vrátila.

Ing. Jana Bobošíková

  • Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci

Agentura SANEP upozorňuje na poměrně velké procento voličů (5 %), kteří jsou rozhodnutí zúčastnit se voleb, ale doposud neví, kterému kandidátovi svůj hlas odevzdají. Právě tato skupina může rozhodnout o vítězi prvního kola prezidentských voleb.

Exkluzivní internetový on/off-line průzkum byl proveden ve dnech 13. - 17. prosince na vybrané skupině 8 593 dotázaných, kteří představují reprezentativní vzorek obyvatel ČR  ve věku 18 - 69 let. Vzorek byl vybrán metodou kvótního výběru a odpovídá sociodemografickému rozložení obyvatel ČR dle údajů Českého statistického úřadu. Statistická chyba, kterou uvádí agentura SANEP, se pohybuje okolo 2,5 procent.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…