Zeman napsal dopis čínskému prezidentovi: Stojíme v boji s tímto zlem po vašem boku

02.02.2020 15:16

Prezident České republiky Miloš Zeman ujistil svého drahého přítele, čínského prezidenta Si Ťin-pchinga, že Česká republika stojí v boji se zlem v podobě koronaviru po boku čínského lidu.

Zeman napsal dopis čínskému prezidentovi: Stojíme v boji s tímto zlem po vašem boku
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman s čínským protějškem Si Ťin-pchingem

Miloš Zeman zaslal dopis Si Ťin-pchingovi, v němž čínského prezidenta označil za svého „drahého přítele“. Sdělil mu, že se znepokojením sleduje růst počtu osob nakažených koronavirem a vyjádřil soustrast rodinám, jejichž blízcí na následky onemocnění zemřeli.

Pevně doufám a věřím, že se v nejbližší možné době podaří nalézt prostředek, který umožní zastavit šíření tohoto nebezpečného viru a vyléčit všechny postižené,“ uvedl prezident Zeman.

„Dovolte mi, vážený pane prezidente, abych v této pohnuté chvíli vyjádřil jménem české veřejnosti i jménem svým hlubokou soustrast Vám i rodinám obětí. Současně bych Vás rád ujistil, že Česká republika stojí v boji s tímto zlem po boku Čínské lidové republiky a jejího lidu a je připravena v rámci svých možností ve spolupráci s dalšími státy mezinárodního společenství v této těžké době pomoci,“ napsal prezident ČR Miloš Zeman.

Premiér Andrej Babiš ještě v sobotu tvrdil, že Česká republika Číně pomoct nemůže. V průběhu dne však svůj názor změnil a v pondělí bude jeho kabinet jednat o tom, jakou pomoc by Češi Číňanům mohli poskytnout.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …