Zeman navštíví OSN, večer jde na recepci pořádanou Obamou

28.09.2015 6:19

Prezident Miloš Zeman dnes poprvé během nynější návštěvy New Yorku navštíví Organizaci spojených národů, kde bude přítomen odpoledne SELČ zahájení všeobecné rozpravy 70. zasedání Valného shromáždění OSN. Večer se zúčastní recepce pořádané prezidentem USA Barackem Obamou. Zeman dnes také slaví 71. narozeniny. V OSN jsou rovněž premiér Bohuslav Sobotka a ministr zahraničí Lubomír Zaorálek. Ti se dnes zapojí do jednání zemí, které vysílají své síly do mírových misí OSN. Schůzka Zemana se Sobotkou či Zaorálkem plánována není.

Zeman navštíví OSN, večer jde na recepci pořádanou Obamou
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman na setkání se zastupiteli v Ostravě

Po příjezdu do OSN českého prezidenta přivítá generální tajemník OSN Pan Ki-mun. Během dne v plénu vystoupí nejen Pan Ki-mun, ale také Obama, hlava ruského státu Vladimir Putin či francouzský prezident François Hollande. Na okraj zasedání se Zeman sejde s chorvatskou prezidentskou Kolindou Grabarovou Kitarovičovou a předsedou thajské vlády Prajutchem Čan-Očou. Zeman v neděli řekl, že se během návštěvy OSN setká také se syrským ministrem zahraničí Valídem Mualimem a představiteli syrské opozice.

Pozdě odpoledne místního času (v noci na úterý SELČ) si prohlédne obchodní komplex výškových budov Rockefeller Center, kde si prohlédne panorama Manhattanu z vyhlídkové plošiny. Poté se vydá na recepci pořádanou americkým prezidentem. Pracovní schůzka Zemana s Obamou plánována není.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…