Zeman nepojede na jednání OSN, zde je důvod

27.08.2018 18:44

V minulých letech prezident Miloš Zeman jezdíval na jednání Valného shromáždění OSN a volal tam po spolupráci v boji proti barbarským teroristům. Letos pojede místo Zemana ministr vnitra a zahraničí Jan Hamáček (ČSSD). Proč?

Zeman nepojede na jednání OSN, zde je důvod
Foto: OSN
Popisek: OSN

Český prezident Miloš Zeman v minulých letech jezdíval na jednání Valného shromáždění OSN v New Yorku a apeloval na civilizované státy světa, aby se spojily v boji proti islámským radikálům, kteří podle jeho názoru představují hrozbu pro celou civilizaci. V boji proti teroristům by se podle Zemana měly spojit Spojené státy, Rusko i další země a eliminovat tuto hrozbu.

Letos ale na jednání Valného shromáždění Zeman nepojede. Požádal premiéra Andreje Babiše (ANO), aby ho zastoupil. Jenže Babiš už má program, a tak požádal vicepremiéra Jana Hamáčka, aby jel do New Yorku místo něj. Tak se alespoň vyjádřil sám Hamáček pro server Novinky.cz.

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček dal najevo, že Zeman do New Yorku nepojede, protože vše důležité na půdě OSN už řekl. Při této příležitosti si také do serveru rýpl.

„Novinky.cz článkem předvádějí typickou kampaň a účelovku. Důkaz? Už několik měsíců jde o známou věc. Cituji sám sebe, Lidové noviny, 9. 6. 2018: ‚Vše důležité už bylo na Valném shromáždění řečeno,‘ argumentuje prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček,“ napsal na sociální síti Facebook.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…