Zeman nic nezvládá! A ČT bych zrušil, vypálil na Frekvenci 1 Knížák

27.05.2017 18:17

Moderátor Luboš Xaver Veselý přivítal v sobotním Pressklubu na Frekvenci 1 profesora Milana Knížáka. Ten promluvil o propuštěném vězni Jiřím Kajínkovi a o politice. Pořádně naložil především prezidentovi Miloši Zemanovi a šéfovi hnutí ANO Andreji Babišovi. Nevynechal ani Českou televizi.

Zeman nic nezvládá! A ČT bych zrušil, vypálil na Frekvenci 1 Knížák
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Knížák

Hned v úvodu Knížák konstatoval, že je dobře, že byl Kajínek propuštěn, byť má za to, že prezident Miloš Zeman k jeho omilostnění sáhl v touze po své větší popularitě.

Většinu času ovšem věnoval české politice. Vládní krize podle jeho názoru rozhodně neskončila. „Vládní krize není za námi. Já si myslím, že vládní krize začala ve chvíli, kdy Babiš přišel do vlády, protože Babiš má obrovský střet zájmů,“ konstatoval Knížák. A prezident Miloš Zeman prý dělá všechno pro to, aby situaci ještě zhoršil. „Současný prezident dělá vše pro to, aby destabilizoval situaci a vítězil,“ opřel se do Zemana Knížák. Vládní krizi prý Zeman naprosto nesmyslně protahoval.

Zemanův předchůdce Václav Klaus měl sice také chuť vítězit jako sportovec, ale na rozdíl od Zemana ctil Klaus tradice, politické tradice. Zeman je podle hosta pošlapává. „Já si myslím, že Miloš Zeman je psychicky nemocný. Mně připadá, že nezvládá vůbec nic,“ vypálil Knížák směrem k Hradu.

Host vyčinil i Andreji Babišovi. „Já si myslím, že Babiš je podvodník. Někteří říkají, že to byl spolupracovník StB a někteří říkají, že dokonce i KGB. Babiš přišel k penězům způsobem, který se nám nemusí všem líbit. Jeho hrubost, bohorovnost a vulgarita podle mě nepatří ani do společnosti, ani do politiky, natož do vlády,“ konstatoval profesor.

Vidí sice, že se Babiš těší mezi voliči vysoké popularitě, ale rozhodně to pro něj není důkazem, že by Babiš měl vždy pravdu. „Já taky neříkám, že voliči mají vždy pravdu,“ zasmál se Knížák, byť uznává, že řada lidí Babiše uvidí jako mučedníka. Prý to budou především lidé z nižších vrstev.

Osobně se počítá mezi příznivce pravice. Hnutí ANO podle jeho názoru rozhodně pravicové není. Nejblíže k pravici má podle jeho názoru ODS, byť ani u této strany to podle Knížáka není dokonalé. „Souhlasím s tím, že ODS byla opilá mocí a zneužila ji, což mně bylo líto. To ODS přivedlo téměř k nule a teď zase povstává z popela. Teď se tam objevili lidé jako mladý Václav Klaus, který umí razantně komentovat dění. Já si myslím, že se ODS jeho razance bojí a že to je chyba,“ je přesvědčen Knížák.

Poslední ránu zasadil médiím, zvláště České televizi. Většina médií v USA podle jeho názoru vede boj proti Donaldu Trumpovi, což prý tuto zemi poškozuje. A ani v Česku není vše v pořádku. Obyvatelé této země prý médiím příliš věří. Kdyby bylo na něm, prý by např. zrušil Českou televizi.

„Já považuji Českou televizi za manipulující a manipulovanou a to si myslím, že by zvládla i soukromá televize, na to nemusíme vybírat 7 až 8 miliard na koncesionářských poplatcích,“ konstatoval Knížák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…