Zeman pln zármutku a zlosti kondoloval Putinovi: Útok na metro je neomluvitelný

03.04.2017 19:30

Prezident Miloš Zeman kondoloval svému ruskému protějšku Vladimiru Putinovi v souvislosti s dnešním výbuchem v petrohradském metru. Teroristické činy jsou naprosto neomluvitelné, napsal. Podporuje Putinovo neustupování silám, které chtějí zničit hodnoty demokratické civilizace. Text kondolence dnes ČTK poskytl Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček.

Zeman pln zármutku a zlosti kondoloval Putinovi: Útok na metro je neomluvitelný
Foto: ReproFoto: TV Barrandov
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu Týden s prezidentem televize Barrandov.

Nálož trhaviny ve vagonu metra dnes v Petrohradu zabila nejméně deset lidí a pět desítek dalších zranila. Podle ruských médií výbuch rozmetal část soupravy mezi dvěma stanicemi v centru. Ruská policie explozi vyšetřuje jako teroristický útok.

„Pln zármutku i zlosti musím opět konstatovat, že teroristické činy spáchané na nevinných lidech jsou naprosto neomluvitelné,“ napsal Zeman. „Ujišťuji Vás proto, že podporuji Vaše odhodlání neustupovat silám, které by chtěly zničit hodnoty naší demokratické civilizace,“ doplnil.

Prezident vyjádřil za sebe i občany České republiky upřímnou a hlubokou soustrast Putinovi a rodinám obětí. Soustrast rodinám obětí výbuchu předtím na sociálních sítích vyjádřili také premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) a ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD). Předseda KSČM Vojtěch Filip zaslal kondolenci ruskému velvyslanci v Praze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…