Zeman probere jednání o vládě se šéfem ČSSD Hamáčkem

19.04.2018 6:00

Den před jednáním vedení sociální demokracie, které by mělo posoudit nabídku hnutí ANO na obnovení jednání o vládě, se dnes na Pražském hradě setká šéf ČSSD Jan Hamáček s prezidentem Milošem Zemanem, píše ČTK.

Zeman probere jednání o vládě se šéfem ČSSD Hamáčkem
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Jan Hamáček.

Hlava státu v posledních dnech v souvislosti s jednáním o vzniku kabinetu přijala i další lídry stran.

Vyjednávací tým ČSSD v pondělí večer vyslechl nabídku ANO, jehož lídry v předchozím týdnu pověřil výbor hnutí obnovením rozhovorů se sociální demokracií. Ani jeden ze subjektů nechce podrobnosti návrhu ANO před pátečním zasedáním grémia a předsednictva ČSSD zveřejnit. Zástupci ANO popírají, že by se nabídka týkala pěti ministerstev pro ČSSD a obsazení ministerstva vnitra nezávislým expertem, jak informovala některá média.

Prezident se již v úterý sešel s představiteli ODS a Pirátů, ve středu na Hradě přijal předsedu KDU-ČSL Pavla Bělobrádka. Řekl jim, že očekává dohodu mezi ANO a ČSSD. Variantu jejich vlády označil za preferovanou. Babiš dříve po krachu jednání ANO s ČSSD řekl, že prezident mu doporučil variantu spolupráce s KSČM a SPD. Výbor ANO však upřednostnil variantu s ČSSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…