Zeman se dnes setká s novými velvyslanci Francie či Kanady

11.10.2016 6:24

Na Pražském hradě se dnes prezident Miloš Zeman setká se čtyřmi novými velvyslanci. Odpoledne přijme nové ambasadory Kanady, Francie, Švédska a Belgie. Uvedl to mluvčí Pražského hradu Jiří Ovčáček.

Zeman se dnes setká s novými velvyslanci Francie či Kanady
Foto: ReproFoto: Blesk.cz
Popisek: Prezident Miloš Zeman při rozhovoru pro Blesk TV.

Pověřovací listiny Zemanovi přinese nová kanadská velvyslankyně Barbara Richardsonová, která vystřídala Ottu Jelineka. V minulosti svou zemi jako ambasadorka zastupovala v Zimbabwe s působností i pro Angolu. Působila také jako vysoká komisařka v Botswaně či v Bangladéši.

Ještě před ní se Zeman potká s novým francouzským velvyslanecem Charlesem Malinasem, který už na pražské ambasádě působil jako první rada. Do Prahy se vrací po diplomatické misi ve Středoafrické republice.

Švédsko bude v Česku zastupovat bývalá švédská generální konzulka v Šanghaji Anna Viktoria Liová a novým belgickým ambasadorem v Praze je Grégoire Vardakis. Se Zemanem bude moct hovořit o migraci, kterou se dosud na belgickém ministerstvu zahraničních věcí zabýval.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjevu o pomoc s …