Zeman se na Slovensku sejde s prezidentem i s premiérem

05.04.2018 6:13

Se slovenským prezidentem Andrejem Kiskou a s novým slovenským premiérem Peterem Pellegrinim se dnes sejde prezident Miloš Zeman, který ve středu přiletěl na třídenní návštěvu Slovenska. Schůzky se uskuteční na Štrbském Plese ve Vysokých Tatrách, upozornila ČTK.

Zeman se na Slovensku sejde s prezidentem i s premiérem
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Prezident Miloš Zeman na volebním sjezdu ČSSD.

Zeman zavítal na Slovensko dva týdny po jmenování Pellegriniho kabinetu, ve kterém zůstala většina ministrů předchozí vlády premiéra Roberta Fica. Nejdéle sloužící slovenský premiér podal v polovině března demisi v rámci řešení politické krize po vraždě novináře Jána Kuciaka a jeho přítelkyně.

Nynější návštěva je první zahraniční cestou Zemana v jeho druhém prezidentském mandátu. Hlavní část programu je naplánována právě na dnešek. Dopoledne se Zeman sejde s Kiskou, později odpoledne pak přijme Pellegriniho.

Na schůzce ve Vysokých Tatrách se, v případě Zemanova úspěchu v prezidentských volbách, prezidenti Česka a Slovenska domluvili loni, když český státník na závěr svého prvního funkčního období přijel do Bratislavy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …