Zeman se omluvil Srbům a Pekarová žhavila Twitter. Nadiktovala, kdo další je s omluvou na řadě

18.05.2021 16:29

Prezident Miloš Zeman se omluvil za bombardování Jugoslávie v roce 1999. Předsedkyni TOP 09 Markétě Pekarové Adamové to však nestačí. Domnívá se, že by se hlava státu měla omluvit všem, o kterých lhal.

Zeman se omluvil Srbům a Pekarová žhavila Twitter. Nadiktovala, kdo další je s omluvou na řadě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová

Prezident Zeman se omluvil u příležitosti vyznamenání srbského prezidenta Aleksandara Vučiće, kterému na Pražském hradu udělil Řád bílého lva. „Protože pokání osvobozuje (...) spasil jsem svoji duši,“ řekl v omluvě za bombardování Jugoslávie v roce 1999 Zeman.

„Miloš Zeman se omluvil za Miloše Zemana. Pokračovat může tím, že se omluví všem lidem, o kterých lhal. Ferdinandem Peroutkou může začít,“ napsala v reakci na Zemanův krok předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Reagovala tak mimo jiné na to, že usnesení o souhlasu s přelety vojenských letadel států Severoatlantické smlouvy přes území České republiky v souvislosti s operacemi NATO v prostoru bývalé Jugoslávie podepsal v roce 1999 sám předseda vlády Miloš Zeman.

Narážkou na Peroutku pak Pekarová Adamová připomíná Zemanův projev v roce 2015, kdy novináře Ferdinanda Peroutku označil za autora článku „Hitler je gentleman“. Kvůli tomuto výroku Zeman vede dlouholeté spory. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…