Zeman se sešel s přispěvateli svého protidluhového fondu. A varoval podnikatele, kteří jej ignorují

24.09.2013 19:45

Setkání s prezidentem Milošem Zemanem na Pražském hradě bylo první odměnou lidem, kteří se rozhodli přispívat do Nadačního fondu na úhradu státního dluhu, který prezident zřídil. Prezident o jednání napsal na svůj Facebook, kde zároveň zalitoval, že o přispívání nejeví příliš velký zájem podnikatelská sféra. Podnikatelům to prý připomene, až od něj budou něco potřebovat.

Zeman se sešel s přispěvateli svého protidluhového fondu. A varoval podnikatele, kteří jej ignorují
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Prezident Miloš Zeman na svém Facebooku informoval, že se dnes na Pražském hradě konalo jeho první setkání s pravidelnými přispěvateli Nadačního fondu na splácení státního dluhu, který prezident založil.

„Jsem velice rád, že jsem měl možnost se setkat s těmi, kterým není budoucnost našeho národa lhostejná,“ uvedl prezident s tím, že oceňuje jakoukoliv částku, kterou je na umoření dluhu přispíváno.

O prezidentském Nadačním fondu si přečtěte ZDE

„Je to kapka v moři, ale o to vice si těchto lidí vážím, že se ke mně přidali,“ uvedl prezident a připomněl přísloví, že v každé kapce je skryt oceán. Na druhou stranu jej však mrzí, že se k této iniciativě nepřipojila podnikatelská sféra.

Prezident následně ujistil, že podnikatelům toto opomíjení splácení dluhu připomene, až jej přijdou o něco prosit, například o zařazení do podnikatelské mise, jedoucí s prezidentem na státní návštěvu. „v tomto případě přistoupím k vydírání, protože státní dluh je nás všech, ne jen dolních 10 000 000,“ ujistil prezident na sociální síti.

Fond na splácení státního dluhu prezident Miloš Zeman slíbil již v předvolební kampani a zřídil jej v červnu. Jeho účelem je shromažďovat prostředky, za které by bylo možné prostřednictvím nákupu dluhopisů alespoň částečně umořovat státní dluh. Prezident sám na něj přispívá z každé své výplaty a vyzval občany, kterým to sociální situace umožňuje, aby se k němu přidali. 

Co přesně prezident Miloš Zeman napsal:

Dnes se na Pražském hradě konalo mé první setkání s pravidelnými přispěvovateli do mého Nadačního fondu na splácení státního dluhu. Jsem velice rád, že jsem měl možnost se setkat s těmi, kterým není budoucnost našeho národa lhostejná, a kteří se jakoukoliv částkou rozhodli pravidelně přispívat na splácení našeho státního dluhu. Je to kapka v moři, ale o to vice si těchto lidí vážím, že se ke mně přidali. Jak zní jedno přísloví: “V každé kapce je skryt oceán.” Na jednu stranu mě ale mrzí, že se k odhodlání těchto občanů nepřidala i podnikatelská sféra. Ale až budou chodit různí lidé a budou říkat - já bych potřeboval, abyste mě zařadil do podnikatelské mise, nebo já bych potřeboval, abyste se za nás přimluvil - v tomto případě přistoupím k vydírání, protože státní dluh je nás všech, ne jen dolních 10 000 000.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…