Zeman se zastal Babiše: Podnikatelem je ten, kdo podniká, majitel jím být nemusí

29.03.2014 16:46

Prezident Miloš Zeman se dnes zastal ministra financí Andreje Babiše (ANO), který v pátek přes média diskutoval s premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD) o možném střetu zájmů. Podnikatelem je ten, kdo podniká, majitel firmy jím být nemusí, reagoval Zeman na výzvu Sobotky, aby Babiš ukončil své podnikání a byl nadále jen politikem.

Zeman se zastal Babiše: Podnikatelem je ten, kdo podniká, majitel jím být nemusí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

„Já pokládám za podnikatele toho, kdo podniká. Je-li někdo majitel, není nutně podnikatel. Představte si, že byste díky úspěšné kupónové privatizaci byla majitelkou jedné kupónové akcie, a přesto by vás někdo označil za podnikatelku," řekl dnes Zeman na dotaz novinářů při příchodu na volební sjezd Strany práv občanů - zemanovců (SPOZ).

Jeho postoj tak odpovídá stanovisku Babiše, který se v pátek nechal slyšet, že už nepodniká a je pouze majitelem Agrofertu. Sobotka podle něj možná netuší, co to znamená podnikat.

Ministerský předseda v pátek dopoledne debatu otevřel, když prohlásil, že nejčistším řešením by bylo, kdyby Babiš ukončil své podnikání a věnoval se jen politice. Jinak se podle něj šéf hnutí ANO musí vyvarovat střetu zájmů, za který ho ve čtvrtek kritizovala i členka výboru pro rozpočtovou kontrolu Evropského parlamentu. Babiš odmítá, že by byl ve střetu zájmů.

reklama

autor: nem, čtk

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz, včetně upozornění na soci…