Zeman si ve fabrice převzal pečovatelské lůžko. Pro nadaci

07.04.2017 12:37

Hlava státu Miloš Zeman zavítal v poslední den návštěvy Středočeského kraje do společnosti LINET ve Slaném. A hovořil i o doživotním vězni Jiřím Kajínkovi.

Zeman si ve fabrice převzal pečovatelské lůžko. Pro nadaci
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman

„Kdybych nebyl prezidentem ČR, chtěl bych být zaměstnancem společnosti LINET. Při každé návštěvě každé firmy velice pečlivě studuji data o její činnosti. Průměrná mzda je tady bez managementu 33 tisíc korun. Chci věřit, že tady tak je. LINET je zároveň také technologický lídr, špička ve svém oboru. Musí být radost pracovat v takové firmě. Ve firmě, která je na světové špičce,“ poznamenal úvodem Zeman a vedení firmy poradil, aby svým spolupracovníkům neříkal zaměstnanci. 

Zeman se úvodem vyjádřil k dotazu týkajícímu se sbližování Česka s Východem. „Byl jsem nejprve označován za agenta Putina, pak za čínského agenta. Nyní budu zcela jistě Trumpův agent. Nikdo netuší, že jsem pouze agent České republiky, ale kdybych měl jinou národnost, chtěl bych být agentem Izraele,“ zmínil Zeman. „Angela Merkelová navštívila Čínu osmkrát. Když čínský prezident přijel do Velké Británie, královna ho povozila ve zlatém kočáře. Ale nikdo Angelu Merkelovou nebo Alžbětu II. neoznačil za agentky Číny,“ podotkl.

Prezident se pak odmítl vyjádřit k tomu, koho by si představoval na Pražském hradě. „Nebudu se nijak vyjadřovat ke svým protikandidátům. Kdybych řekl, jakého kandidáta bych si přál, současně říkám, jakého bych si nepřál. Několikrát jsem ale veřejně řekl, že bych si po sobě přál současného předsedu Ústavního soudu Pavla Rychetského.

Následovala i otázka k doživotnímu vězni Jiřímu Kajínkovi. „Řekl jsem, že budu uvažovat o milosti pro Jiřího Kajínka. Je již 23 let ve vězení, navíc existují pochybnosti o tom, zda ten čin skutečně spáchal. Názor, že jde o honbu za hlasy, považuji za hloupý. Neznáme odpověď na otázku, zda to ublíží, nebo prospěje. Například senátor Miroslav Antl vyjádřil s úvahou o možném udělení milosti zásadní nesouhlas. „Nedělejme ze sebe sociologické průzkumníky. Tady nás nesmí vést nějaká populistická kalkulace. Tady nás musí vést úvaha opírající se o nějaké argumenty,“ řekl.

Závěrem pak Zeman převzal dar od společnosti – pečovatelské lůžko pro své charitativní aktivity. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…