Zeman tvrdě hájí zájmy národa. Je naší povinností ho bránit, burcoval Veleba na sjezdu SPO

07.11.2015 11:05

REPORTÁŽ Prezident Miloš Zeman je podle předsedy Strany práv občanů a senátora Jana Veleby garantem obhajoby českých národních zájmů, aniž se ohlíží, co na to řekne Brusel nebo Washington. „Podpora prezidenta je vyšší princip mravní,“ řekl Veleba s tím, že nastává nová doba, kdy lidé podporující hlavu státu budou chtít i volit stranu, která k němu má blízko. „Tady máme obrovskou příležitost,“ dodal šéf SPO.

Zeman tvrdě hájí zájmy národa. Je naší povinností ho bránit, burcoval Veleba na sjezdu SPO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Veleba

Sobotní programovou konferenci Strany práv občanů v pražském Top hotelu zahájil předseda strany a senátor Jan Veleba. Ve své úvodní řeči nejen vyzdvihoval důvody, proč je třeba stát za prezidentem republiky, ale hovořil i značně kriticky dovnitř vlastní strany. Dřívější volební neúspěchy se podle jeho slov nesmějí opakovat a každý kraj ponese za vlastní volební výsledky i odpovědnost. „Dnešním dnem se odpíchneme a šlápneme na plyn,“ sdělil delegátům Veleba.

„Roste počet těch, kteří podporují politiku Miloše Zemana, budou volit jinak než doposud a hledají svůj politický subjekt pro tuto volbu. Otevírá se před námi nová šance a je opradu reálná. Dnešním dnem se odpíchneme, oživíme a přidáme plyn. Jsem přesvědčen, že na to přes všechny problémy máme. Máme na to, aby dva kraje, Zlínský a Pardubický, zopakovaly volební výsledek a další kraje se přidaly,“ konstatoval Jan Veleba.



SPO podle něho nedělá svou práci pro svoji slávu a svůj úspěch. „Je zde v této době vyšší cíl, vyšší princip mravní. Tím je podpora prezidenta republiky Miloše Zemana a připravenost, pokud by šel do další prezidentské volby. A ten vyšší princip mravní znamená podpora prezidenta republiky, který tvrdě hájí zájmy národa bez ohledu na to, co na to řeknou v Berlíně, Bruselu nebo Washingtonu,“ hřímal rázně senátor a šéf strany.

Do krajských voleb, které se konají v příštím roce, je nutné podle Veleby na kandidátky dostat známé osobnosti. I kvůli tomu bylo založeno hnutí Osobnosti kraje, s nímž je možné podle Veleby pro jejich krajské organizace tvořit koalice.

Volební koalice ovšem Jan Veleba podpořil s jinými stranami. Pouze nesmí jít o TOP 09, ODS a extremistické a okrajové strany. Nevadila by podle jeho slov koalice s SPD Tomia Okamury. „Pokud budete tuto spolupráci považovat za smysluplnou a druhá strana o to bude stát a brát vás jako rovnocenného partnera, proč ne. Je ale na místě jistá obezřetnost,“ upozornil.

Krom toho jde také o programové rozdíly s tím, že Okamura prosazuje vystoupení z EU, což není podle Veleby na místě. „Nikdy jsem nebyl eurooptimista a myslím, že nyní v tomto směru brzdí i pan prezident. Jsem euroskeptik, ale přesto chci jasně říct, že rozehrávání hry s vystoupením z EU je nezodpovědné. Nechme Unii Unií a starejme se o naši zemi. Braňme ji, braňme ji na hranicích, braňme našeho prezidenta, braňme se proti nesmyslným aktům z Bruselu, viz kvóty na uprchlíky. Držme pod krkem naši vládu a přinuťme ji, aby konala v zájmu této země a aby konala naplno. Není možné, aby z vlády šlo několik různých hlasů. Na jedné straně Dienstbier, na druhé straně ministr vnitra a mezi tím občas úkrok doleva, občas úkrok doprava,“ dodal Jan Veleba při zahájení programové konference SPO.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…