Zeman v pondělí přijme na pravidelné schůzce Babiše. Otevřou i otázku Kosova

12.09.2019 18:00

Prezident Miloš Zeman přijme v pondělí v Lánech na pravidelné schůzce premiéra Andreje Babiše. ČTK to dnes řekl prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Předtím se prezident zúčastní zasedání vlády o rozpočtu.

Zeman v pondělí přijme na pravidelné schůzce Babiše. Otevřou i otázku Kosova
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman a Andrej Babiš

Schůzka předsedy vlády s hlavou státu se uskuteční na lánském zámku v pondělí v 19:00. Podle mluvčího budou politici řešit aktuální politické otázky. Dá se očekávat, že budou mluvit také o dnes ukončené Zemanově cestě do Srbska. Prezident na ní řekl, že bude chtít s nejvyššími ústavními činiteli probrat možnost, aby Česká republika přestala uznávat Kosovo jako nezávislý stát. Schůzka ústavních činitelů by se podle Zemana mohla uskutečnit asi za měsíc. Babiš již řekl, že nevidí důvod, aby česká vláda svou pozici změnila.

Na pravidelných schůzkách se Zeman s Babišem domluvili poté, co se šéf hnutí ANO stal předsedou vlády. Setkávají se zhruba jednou za měsíc. Naposledy se sešli v srpnu v době sporu o obsazení postu ministra kultury.

Ještě před večerní schůzkou se Zeman s Babišem setkají i na jednání vlády. Prezident již dříve avizoval, že se bude chtít zúčastnit jednání vlády o rozpočtu. Mluvit hodlá o daňových úlevách, které dlouhodobě kritizuje. Státní rozpočet by podle něj jejich zrušením mohl získat přes 300 miliard korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…