Zeman válcuje všechny ostatní, stojí v dnešním tisku

03.01.2018 13:41

Prezident Miloš Zeman se nijak netají tím, že od moderní techniky si ve svých 74 letech udržuje odstup. Zatímco premiér Andrej Babiš je znám tím, že ve velkém rozesílá SMS zprávy, prezident Zeman považoval z jednu ze svých základních charakteristik, že mobil vůbec nemá. I přes to na sociálních sítích válcuje všechny své prezidentské protikandidáty. Dokáže na sítích oslovit na 100 tisíc lidí, což mu ostatní prezidentští kandidáti mohou jen závidět.

Zeman válcuje všechny ostatní, stojí v dnešním tisku
Foto: Hanka Brožková KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman a premiér Andrej Babiš s drahými polovičkami při novoročním obědě v Lánech

Na sociálních sítích by mohl prezident Miloš Zeman oslovit na sto tisíc lidí. Desítky tisíc lidí sledují jeho  oficiální stránku, ale další desítky tisíc lidí se hlásí ke stránkám na podporu prezidenta Zemana. Jeho příznivci takových skupin založili více. České hlavě státu pomáhá také jeho mluvčí Jiří Ovčáček. Ten je na rozdíl od svého šéfa na sociálních sítích velmi aktivní.

Anketa

Odvádí Jiří Ovčáček dobrou práci pro prezidenta Zemana?

94%
6%
hlasovalo: 7617 lidí

Deník Právo, který o popularitě Miloše Zemana na internetu informuje, k tomu dodává, že profesor Jiří Drahoš či Michal Horáček dokážou na sociálních sítích oslovit asi 75 tisíc lidí. Mirek Topolánek by mohl oslovovat 19 tisíc uživatelů. Marek Hilšer a Pavel Fischer oslovují asi 17 tisíc uchazečů. Mezi těmito pány a da dalšími kandidáty jako Petrem Hannigem či Vratislavem Kulhánkem leží další propast. Hanniga s Kulhánkem sleduje něco kolem 2 tisíc lidí.

Celý článek naleznete zde

Čísla jsou to zajímavá, ale je v nich skrytý háček. Marketingový odborník Robert Němec upozorňuje, že ne každý člověk, který toho či onoho kandidáta na Hrad sleduje, musí být zároveň jeho podporovatelem. Někteří lidí sledují kandidáty na prezidenty třeba proto, že s nimi nesouhlasí a chtějí mít přehled o tom, jaké „nesmysly" ještě vypustí.

„Sledování politiků na sítích přináší uživatelům stejnou dávku emocí jako bulvární média,“ míní Němec.

Miloš Zeman by si mohl na sociálních sítích získat nezanedbatelnou podporu, ježe pořád má méně sledujících než třeba český premiér Andrej Babiš. Tomu věnuje pozornost asi 142 tisíc lidí. Ani toto číslo není nijak vysoké, když si uvědomíme, že slovenského prezidenta Andreje Kisku sleduje na sítích asi 250 tisíc lidí a rakouského kancléře Sebastiana Kurze přes 700 tisíc lidí. Mladý politik má tak sedmkrát větší pozornost svých obyvatel než Miloš Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…