Zeman ve Vyškově: Jste svobodní lidé, nenechte si nic nakukat

27.09.2013 14:57

REPORTÁŽ Bouřlivé ovace slyšel prezident Miloš Zeman ve Vyškově. Na náměstí pak kromě davu lidí bylo připraveno i sedmnáct zbrusu nových vozů pro záchranáře.

Zeman ve Vyškově: Jste svobodní lidé, nenechte si nic nakukat
Foto: Daniela Černá
Popisek: Miloš Zeman ve Vyškově

Ať žije Zeman, takový pozdrav slýchával prezident republiky i v jiných městech. Ve Vyškově zněl ale ještě silněji. „Vážení a milí přátelé, snad mě vaše přivítání dovoluje, abych vás takto oslovil. Jsem moc rád, že tu vidím 17 vozů záchranné služby a chtěl bych poděkovat Michalu Haškovi,“ uvedl mimo jiné prezident.

V proslovu, jak už se stalo za dobu jeho setkávání s veřejností zvykem, vyzval obyvatele, aby šli k volbám a vysvětloval nutnost tohoto kroku. „Jste svobodní lidé, nenechejte si nic nakukat. Čtěte programy politických stran, ne jenom jejich slogany na billboardech. Přemýšlejte o jejich kandidátech. Volte tak, aby vaše volba na budoucí čtyři roky vedla k úspěšné vládě České republiky,“ vyzval Zeman.

Lidé vzpomněli Zemák

Řeč byla o možném sjednocení levice, lidé se dotazovali také na platy politiků a odstupné. Osobní vstup pak měl Zemanův příznivec, který měl na důkaz svých názorů kolem krku i šálu s tváří prezidenta. „Vítám Vás tady ve Vyškově. Jestli si pamatujete, tak v roce 1996 jsem zde řídil autobus Zemák. Tehdy jsme bojovali o vítězství. Já děkuji, že jste opravdu prezidentem. Chtěl jsem Vám v Praze podat ruku, ale bylo tam tolik lidí, že to nešlo. Dnes Vám za Vyškov děkuji. V roce 1996 tady nebylo tolik lidí, jako dnes. Přeji Vám hodně zdraví,“ uvedl jeden z místních občanů.

V podobném duchu se nesly i ostatní vstupy občanů v diskusi s prezidentem, na závěr ho pak jedna z obyvatelek Vyškova ujistila: „Máme Vás rádi.“

Poslední den v Jihomoravském kraji

V pátek zakončil prezident Miloš Zeman svou třídenní návštěvu Jihomoravského kraje. Setkal se s obyvateli Vyškova a diskutoval s občany i na náměstí v Kyjově. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Černá

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…