Zeman vypráskal Moravce. Konečně! raduje se známý bloger

18.01.2013 12:43

Nejúspěšnější bloger roku 2011 a jeden ze zakladatelů Svobodných František Matějka se podle svých slov díval poprvé s radostí na pořad moderovaný Václavem Moravcem. V prezidentské debatě totiž od jednoho z kandidátů, Miloše Zemana (SPOZ), dostal výprask, který měl prý slavný moderátor dostat už dávno.

Zeman vypráskal Moravce. Konečně! raduje se známý bloger
Foto: Hans Štembera
Popisek: V divadle Hybernia se konala debata dvou finalistů prezidentské volby. Moderoval Václav Moravec

„Českou televizí uměle vyvolaná pozice arbitra české politiky v podobě Otázek Václava Moravce, ovlivněná ryze jeho osobními postoji, které v práci skutečně profesionálního moderátora nemají absolutně co dělat, je zcela srovnatelná s vysíláním politických agitek před rokem 1989," píše Matějka ve svém komentáři na blogu iDnes.cz.

Ačkoli se Zemanem nesouhlasí v řadě pohledů na různé děje a řešení, sdílí s ním pohled na dnešní novináře, nad kterými se prý Peroutka musí obracet v hrobě. Zeman nemá podle Matějky co ztratit. Pokud neuspěje, vrátí se na Vysočinu. „A když nemáte co ztratit, máte ještě větší svobodu svého vyjadřování. Oproti tomu Karel Schwarzenberg by, stejně jako v případě funkce ministra zahraničí, velmi rád rozšířil záznamy ve svém rodokmenu, o čemž se v době svého ministrování už za zelené uvolněně a se samolibým úsměvem zmínil po jmenování u sklenky na Pražském hradě," píše bloger.

„Miloš Zeman je v tomto ohledu svobodnější, a díky tomu dal Václavu Moravcovi konečně výchovný výprask," dodává.

Zeman Schwarzenberga převálcoval

Podle Matějky měl Zeman navrch nad druhým kandidátem Karlem Schwarzenbergem (TOP 09). „Podle mě i včera Zeman Schwarzenberga převálcoval jak v projevu, tak znalostech, ale i jednoznačnosti sdělení jeho postojů, zatímco Schwarzenberg v mnoha ohledech mlžil," uvádí s tím, že „tečkou" bylo Schwarzenbergovo vyjádření v souvislosti s Benešovými dekrety.

Radost ze Zemana

„Kdyby nic jiného, jakože ani jeden z kandidátů není kandidátem mým, tak ten dlouhé roky zasloužený výprask, na který neměl nikdo v jeho pořadu odvahu, a který Moravec dostal včera od Zemana, se mi stal satisfakcí za sledování aktuální prezidentské kampaně lidí jako byl Fischer, nebo Fischerová. Díky za to včerejší pobavení. Stálo to za to," uzavírá bloger.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…