Zeman vyzván k rezignaci. ,,Za ty své zvratky."

24.02.2022 9:51 | Ze sítí

Český prezident Miloš Zeman před pár dny v rozhovoru pro MF Dnes prohlásil, že Rusko neprovede rozsáhlejší útok na Ukrajinu, protože přece „Rusové nejsou blázni“ a neudělali by něco, z čeho by měli více problémů než užitku. 24. února 2022 se ukázalo, že se prezident Miloš Zeman spletl. Jeho ruský protějšek Vladimir Putin nařídil útok na Ukrajinu. A Zeman to teď za svá slova schytává na sociálních sítích. Nahlédněte.

Zeman vyzván k rezignaci. ,,Za ty své zvratky."
Foto: Screen: CNN Prima News
Popisek: Miloš Zeman v Partii na CNN Prima News

Prezident Miloš Zena před pár dny ohlásil, že k výraznějšímu ruskému útoku proti Ukrajině nedojde.

„Už před několika dny jsem řekl, že podle mého názoru žádná válka nebude. Protože Rusové nejsou blázni, aby se pouštěli do operace, která jim přinese více škody než užitku. Pokud jde o americké tajné služby, je to jejich třetí blamáž. První byla v Iráku, kde se nenašly zbraně hromadného ničení. Druhá byla v Afghánistánu, když tvrdili, že Tálibán nikdy nedobude Kábul. No, a třetí je teď,“ pravil Miloš Zeman. „Nemohu vyloučit nějaký velmi lokální konflikt na hranicích Doněcké či Luhanské republiky. Ale to je něco úplně jiného než ruská agrese vůči Ukrajině. Když se mě ptáte, proč to Západ dělá, a generální tajemník NATO Stoltenberg – který by měl odstoupit kvůli stažení se z Afghánistánu – říká, že Rusové jsou připraveni a válka může začít každý okamžik, no, tak proti tomu mluví stahování ruských jednotek. Které začalo poté, co na svém vlastním území Rusové dokončili vojenské cvičení,“ dodal posléze.

24. února 2022 je jasné, že se ve svém odhadu spletl. Ruský prezident Vladimir Putin nařídil útok na Ukrajinu. Útok zdůvodnil potřebou denacifikovat Ukrajinu a varoval ostatní státy, aby se do ruské operace nepletly.

Prezident Miloš Zeman to teď za svá nedávna slova na adresu rusko-ukrajinského konfliktu pořádně schytal.

Právník Ondřej Šimíček vyzval prezidenta Zemana k rezignaci.

„Prezident Zeman by měl rezignovat na svůj mandát. Když byl nemocen, přál jsem mu zdraví a dokončení mandátu. Dnes to není možné. Za své verbální zvratky, podporu moskevského vraha a dehonestaci spojenců, díky nimž jsme v relativním bezpečí, zaslouží opovržení,“ napsal Šimíček.

Prezident Miloš Zeman čelí kritice

K rezignaci vyzval Miloše Zemana také redaktor Respektu Ondřej Kundra.

„V chystaném projevu by se měl prezident Miloš Zeman omluvit a vzápětí rezignovat. Proruský prezident do teď invazi Ruska na Ukrajinu popíral a po celý svůj mandát pomáhal Putinovi, jak jen mohl. Žádný jiný český politik po roce 1989 neselhal tak, jako on,“ napsal Ondřej Kundra.

Prezident Miloš Zeman čelí kritice

Novinář Petr Cífka volal nejen po rezignaci prezidenta Miloše Zemana, ale také po ostrakizaci exprezidenta Václava Klause a předsedy SPD Tomia Okamury z veřejného prostoru. Za to, jak se vyjadřovali o Rusku ve spojitosti s Ukrajinou.

„Putin je prase. Jestli se ho Zeman zastane, měl by být okamžitě sesazen za vlastizradu a kolaboraci, na vyloučení Klause s Okamurou z veřejného života bylo pozdě už včera,“ zdůraznil publicista.

Prezident Miloš Zeman čelí kritice

Po okamžitém odchodu Miloše Zemana z úřadu volal také houslista Jan Fišer z České filharmonie.

„Putin, Lavrov, Šojgu, Zacharova a jiní patří před mezinárodní tribunál pro válečné zločiny!!! Zeman, Mynář, Novotný, Ovčáček - tedy celá Kancelář prezidenta republiky by měli OKAMŽITĚ rezignovat jako velezrádci a proruští švábi!“ nebral si servítky houslista. 

Prezident Miloš Zeman čelí kritice

Historik a publicista Petr Hlaváček konstatoval, že pokud se teď Miloš Zeman zastane Ruska, nezbude, než ho sesadit.

„Dnes v 11 hod. promluví k národu rusko-čínský poskok a nejvyšší ústavní ničitel Miloš Zeman. Pokud bude v rozporu s vládou jakkoliv relativizovat či omlouvat ruskou válku proti Ukrajině, musí obě komory okamžitě spustit proces jeho odvolání: impíčment!“ napsal.

Prezident Miloš Zeman čelí kritice

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…