Zeman zničil Sobotku svou hůlkou, pravil exposlanec Komárek

15.05.2018 13:30

Někdejší novinář a poslanec za hnutí ANO Martin Komárek se stáhl z Poslanecké sněmovny. Dává však najevo, že by se po pár měsících rád vrátil. V rozhovoru pro internetovou televizi DVTV prozradil, že by se rád stal senátorem. A řekl toho ještě mnohem víc. Konstatoval mimo jiné, že prezident Miloš Zeman zničil bývalého premiéra sociální demokracie Bohuslava Sobotku.

Zeman zničil Sobotku svou hůlkou, pravil exposlanec Komárek
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Martin Komárek na besedě v Ostravě

V roce 2013 patřil Martin Komárek mezi „kluky z plakátu“. Představoval jednu z tváří hnutí ANO, s nimiž se dnes trestně stíhaný premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) fotil na billboardech a lákal voliče na nový styl politiky. Komárek se stal Babišovým lídrem pro Liberecký kraj. A uspěl. Jako poslanec se k dění ve Sněmovně vyjadřoval dost kriticky. V roce 2017 už znovu nekandidoval. Jako zákonodárce na sebe mimo jiné prozradil, že mluví s Bohem. Před kamerami České televize moderátorovi Václavu Moravcovi řekl, že jako katolík má výhodu. „My katolíci máme velkou výhodu, tatínek( Bůh) s námi občas mluví,“ uvedl.

Teď dal Komárek najevo, že by rád zamířil do Senátu. „Já nic nechystám, ale kdyby mi někdo dal nabídku, tak bych se neupejpal,“ pravil bývalý poslanec s tím, že má na mysli jen nabídky z hnutí ANO, nikoli odjinud. „Já jsem člověk loajální. Doufám že ne ‚vlezdozadnicový‘, ale loajalita podle mě je lidská vlastnost, která by se měla ctít,“ pokračoval. Může se prý také stát, že mu to manželka zakáže; a pak by přes to nejel vlak.

Divákům také sdělil, že se s Andrejem Babišem těžko pracuje. Má velké pracovní nasazení, místy jedná poměrně agresivně a to ne každý snáší dobře. Členové hnutí ANO to ale snášejí poměrně dobře. Prý tam je mnoho osobností, i když Martin Stropnický, Jiří Zlatuška a další viditelné tváře mizí z politické scény.

V politice by prý dnes nemusel být ani Andrej Babiš, kdyby mu prezident Miloš Zeman nepomohl. „Babiš mu to teďka vrací. To je mezi gentlemany normální,“ podotkl Komárek. Zemana vnímá jako zápasníka, který zesměšňuje své nepřátele a protežuje své přátele. Je to velmi zkušený politik, ale mohl by se prý víc pokoušet chovat jako státník.

Komárek si podle svých vlastních slov není jist, zda se zrodí vláda ANO, ČSSD a komunistů. Pokud komunisté „přepálí“ své „opoziční požadavky“ vůči menšinové vládě, tak se tento kabinet nakonec zrodit nemusí. Pokud tato vláda vznikne, může sociálním demokratům pomoct, nebo je může naprosto pohřbít. Je to otevřená hra, po které může sociálním demokratům zbýt jen půl procenta hlasů, podotkl Komárek.

Babiš je teď podle Komárka poněkud zahnán fo kouta, protože mu nezbývá než sestavovat vládu s ČSSD s podporou komunistů. Kdyby ODS nevystavila Babišovi stopku, mohla se prý podílet na vládě a mohly se snižovat daně a mohly se dít i další věci, po kterých dnes občanští demokraté volají. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…