Zeman znovu rýpal do Bakaly. Došlo na luxusní butiky

02.10.2013 13:30

Prezident Miloš Zeman po setkání s odboráři ze severu Moravy kritizoval vedení OKD. Slíbil, že společně s vládou a hejtmanem Moravskoslezského kraje naleznou řešení pro Důl Paskov i pro pokračování těžby uhlí.

Zeman znovu rýpal do Bakaly. Došlo na luxusní butiky
Foto: Daniela Černá
Popisek: Miloš Zeman v Ostravě

Zeman kritizoval společnost OKD podnikatele Zdeňka Bakaly za vyplácení dividend v miliardách korun nebo za udílení zlatých padáků pro bývalé manažery. Připomněl také, že firma vydělává na bývalých bytech pro horníky více než miliardu korun ročně.

Podporujeme soukromé vlastnictví, pokud zisky nejdou do cyklistických stájí v zahraničí

„Podporujeme soukromé vlastnictví, pokud jsou to srdcaři. Pokud zisky neproinvestují do cyklistických stájí nebo do nejdražších butiků v pražské Pařížské ulici,“ prohlásil Zeman ve zjevné narážce na podnikání Bakalovy ženy a slíbil: „Po dohodě s hejtmanem Moravskoslezského kraje a ministry současné vlády najdeme řešení jak pro Důl Paskov, tak zejména pro pokračování těžby.“

Poté přihlížející občany vyzval, aby přišli k volbám. „Ministři, vláda a Parlament tady nejsou od toho, aby jen diskutovali a hádali, jsou tady od toho, aby řešili problémy. Vy jim v tom můžete pomoci. Půjdete volit a nebude vám politika lhostejná,“ uvedl prezident.

Čtěte volební programy stran a volte strany, které nedávají obecné sliby

„Můžete přispět zlepšení situace ve vašem městě, tím že budete volit strany, které ve svém programu nemají jenom obecné sliby tipu 'Zlepšíme situaci'. Nedívejte se na slogany na billboardech, čtěte programy stran, oceňujte jejich kandidáty, pokud je znáte a vážíte si jich. Snažte se změnit pořadí na kandidátkách preferenčními hlasy,“ vyzval Zeman.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…