Zemana bych bral jen jako moderátora, říká o diskusi s odbory Kuba

09.04.2013 23:02

Ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba není proti tomu, aby se jednání tripartity účastnil i prezident Miloše Zeman. Jeho funkci si ale představuje jen jako „moderátora“, který přispěje svým názorem.

Zemana bych bral jen jako moderátora, říká o diskusi s odbory Kuba
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý ministr průmylu a obchodu Martin Kuba

„Mně vůbec nevadí, že se snaží o tuto komunikaci z principu řízení státu,“ řekl na adresu prezidenta Miloše Zemana ministr Martin Kuba v Událostech, komentářích. „Myslím, že by mohl přispět nějakým svým názorem, ale rozhodnutí je na vládě,“ dodal.

Podle něj by ale prezident byl na jednání tripartity užitečný. „Já bych ho bral spíše jako moderátora. Člověka, který může přispět svým názorem,“ míní Kuba.

Dnešní jednání tripartity bylo úspěšné jen z části. Některé nápady se odborům či zástupcům zaměstnavatelů líbily, většina ale ne. Oběma stranám například od vlády vadilo odmítání registračních pokladen.

„Bavíme se o tom, že všechny velké podniky tyto registrační pokladny mají,“ hájil se v ČT Kuba. Podle něj by šlo akorát o „obtěžování“ menších podnikatelů. „Ani zaměstnavatelé, ani odbory nejsou zodpovědní za to, jak bude vypadat rozpočet,“ uvedl na adresu jejich kritiky některých vládních opatření.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…